“Imali bi šanse da dostignemo 30 odsto podrške”: Obradović o “ujedinjenoj patriotskoj izbornoj listi opozicije”

0
Printscreen/YouTube/N1

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da “izborni potencijal jedne ujedinjene patriotske izborne liste dostiže 30 odsto glasačkog tela” i da bi takva opoziciona izborna lista imala velike izborne šanse, kao i njen zajednički predsednički kandidat koji bi nastupio sa patriotskih pozicija.

Obradović je u kolumni za portal direktno.rs istakao da je na prošlogodišnjim „lažnim i nedemokratskim izborima 15 odsto glasova otišlo raznim patriotskim izbornim listama mimo vladajućih stranaka, od kojih je većinu napravila BIA i direktni su satelit vladajućeg režima“.

„To znači da tih 15 odto birača nisu želeli da glasaju za SNS i SPS, jer ih ne smatraju dovoljno patriotskim opcijama već su svoj glas dali nekome drugom ko se tako predstavljao. Još najmanje 10-15 odsto patriotskih birača je bojkotovalo izbore, što znači da izborni potencijal jedne ujedinjene patriotske izborne liste dostiže 30 odsto glasačkog tela“, navodi Obradović, a prenosi N1.

On u analizi ističe da „i među glasačima SNS i SPS ima veliki broj patriota koji još uvek veruju liderima vladajućih stranaka da neće izdati Kosovo i Metohiju ili ići do kraja u raznim ugrožavanjima nacionalnih i državnih interesa“ i zaključuje da su „patriotski birači većina biračkog tela“.

„Iz ove jednostavne računice proizilaze dva važna zaključka: opoziciona izborna lista ujedinjenih patriota imala bi velike izborne šanse, kao i zajednički kandidat opozicije za predsednika Srbije koji bi nastupio sa patriotskih pozicija i imao takvu ličnu biografiju“, smatra lider Pokreta Dveri.

On ističe da je na prošlogodišnje „izbore izašlo najmanje 10 takvih izbornih listi“.

„Ako ne budemo mudri i ne ujedinimo patriotske političke snage iduće godine biće ih još više. Takođe možemo očekivati da će vlast ponuditi nekog novog Belog u novoj ulozi ovoga puta Zelenog ili Antivaksera kako bi dodatno odvlačila i cepala opozicione glasače“, ukazao je Obradović.