Formula 1 nema novog šampiona. Već tri sezone zaredom samo je jedan šampiona u najbržem karavanu na svetu – Luis Hamilton.

Britanac je na velikoj nagradi Sjedinjenim Američkih Država potvrdio šestu titulu svetskog šampiona.

Britanski Gardijan hvali svog sunarodnika i ističe da „nikada nije viđen vozač koji tako dobro vozi po ivici noža“.

Pitanje je da li bi se sa uglednim listom složili navijači Aertona Sene, tog kišnog čoveka koji je živeo rizik i nije ga preživeo, navijači Fanđa, Pikea, Hila, Laude, Prosta, Šumahera…

Zapravo je Hamiltonova najbolja karakteristika i najistančaniji talaneta, to što je sposoban da iz sezone u sezonu raste, da razvija svoje veštine i time pravi korak više od konkurencije, u trci često bržoj od života.

Iskustvo je Hamiltonu donelo kontinuitet, a on je učinio da Britanac dominira ovim sportom u poslednjih šest, sedam godina.

Navijači Ferarija godinama su navijali protiv njega i često se može čuti da je Hamilton „prljav vozač“, da je povlašćen i da ima najbolji bolid na raspolaganju.

Međutim, ako bi Luis u nekoj od narednih sezona obukao crveni kombinezon i to bi se promenilo, a navijači najpopularnijeg tima Formule 1 mogli bi da priznaju da u ovom trenutku nema kompletnijeg vozača, iako je Rikardo „luđi“ i stvara veći „wow“ efekat, iako ima i talentovanijih i mlađih.

Ipak, već tri godine, samo je jedan svetski šampion.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.