Najave dokumentarca o Dijegu Maradoni, premijerno prikazan u nedelju uveče na Filmskom festivalu u Kanu, naljutili su slavnog fudbalera.

Na njima je pisalo: „Dijego Maradona: Buntovnik. Junak. Varalica. Bog“. Poznatog fudbalera je razljutila reč „varalica“, zbog čega je publiku pozvao da „ne gleda film kada sledećeg meseca bude stigao u bioskope“.

„Igrao sam fudbal i zarađivao trčeći za loptom, nisam varao nikoga“, rekao je Maradona u intervjuu za Univision.

„Ako su ovakvu reklamu odabrali da bi privukli publiku u bioskope, onda to čine na pogrešan način. Ne sviđa mi se naziv, a kad mi se ne svidi naziv filma, neće mi se svideti ni sam film. Ne idite u bioskope i nemojte da gledate film“, poručio je Maradona svojim obožavaocima.

Reditelj Asif Kapadija, nagrađivan za dokumentarce „Ejmi“ i „Sena“, ranije je rekao da Maradona nije video film i da je priznao da ga zanima kako će igrač reagovati kada ga pogleda.

„Imamo mnogo snimljenog materijala, mnogo prizora koje ni on nije video, o njemu, o članovima njegove porodice, o deci. I verujem da će to doživeti vrlo emotivno“, rekao je Kapadija agenciji Rojters.

Kapadija u dokumentarcu prikazuje razdoblje od 1984. godine, kada je Maradona prešao iz Barselone u Napoli, do 1991. kada je morao da napusti klub. Fudbaler, navodno nije tražio da se iz filma izbace neki detalji upravo zato što mu se svideo Kapadijin dokumentarac „Sena“, o preminulom vozaču Formule 1 Ajrtonu Seni. Zbog toga je i pristao da bude narator u filmu, prenosi N1.

Iako najavljen, Maradona nije došao u Kan na premijeru održanu u nedelju uveče. Kapadija je rekao da Maradona ima zdravstvenih problema, da je reč o povredi ramena i da će morati na operaciju.


Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.