Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci

  Počela velika humanitarna akcija za pomoć Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu

  0
  Foto: Mozzart

  Prilikom potpisivanja petogodišnjeg sponzorskog ugovora Mozzarta i Fudbalskog kluba Crvena zvezda najavili smo da će to partnerstvo biti mnogo više od standardnog sponzorstva, i da će izroditi mnogo pozitivnih iznenađenja, ne samo za igrače Mozzarta i navijače Zvezde, već i za društvenu zajednicu.

  Kao plod ove uspešne saradnje najavljen je početak velike humanitarne akcije „Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“, koja je usmerena na kupovinu preko potrebnih aparata Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu.

  Već od petka 18. oktobra i utakmice u kojoj Zvezda dočekuje Rad od 20 časova svaki tiket odigran u Mozzartu na kojem se nalazi utakmica crveno-belih predstavljaće ulaznicu za meč šampiona Srbije, i to za zapadnu tribinu. Karta za ovu tribinu za mečeve Zvezde inače košta 500 dinara, ali će je igrači Mozzarta sa ispunjenim gorepomenutim uslovom dobiti besplatno, i to tako što će pred utakmicu na blagajni, na šalteru specijalno otvorenim za ovu priliku, pokazati tiket i dobiti kartu.

  To u praksi znači da navijači Zvezde za svaku utakmicu u Superligi i Kupu Srbije na domaćem terenu mogu da uštede 480 dinara jer je u akciji „Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“ jedini uslov za dobijanje karte da se na tiketu nalazi meč crveno-belih, dok iznos uplate nije bitan.

  Ali ono što jeste bitno, i u ovom slučaju je i najbitnije, je da će za svaku ulaznicu koja bude podignuta na ovaj način Mozzart i Zvezda donirati dodatnih 500 dinara u humanitarne svrhe! Dakle, ako na utakmici protiv Rada 1.000 navijača dođe na blagajnu stadiona Rajko Mitić i pokaže tiket iz Mozzarta sa ispunjenim uslovom, biće donirano 500.000 dinara u humanitarne svrhe. I tako za svaki meč Zvezde u Superligi i Kupu Srbije do kraja jesenjeg dela sezone!

  „Izuzetno mi je zadovoljstvo zbog još jedne humanitarne akcije u nizu u kojoj Crvena zvezda kao klub učestvuje. Sada, u saradnji kompanijom Mozzart, možemo još više da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Uveren sam da će zvezdaši prepoznati važnost ove akcije, da će iskoristiti priliku da okušaju sreću na tiketu, da odgledaju Zvezdinu utakmicu i pomognu našim najmlađima. Crvena zvezda je početkom oktobra donirala u opremi Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj 100.000 evra. Ponosan sam što nastavljamo u istom maniru“, poručio je Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde.

  Na Mijailovićeve reči nadovezao se Borjan Popović, direktor sektora Korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart.

  „Naša kompanija je i do sada imala dobru saradnju sa Crvenom zvezdom, a ona je intenzivirana od potpisivanja ugovora o petogodišnjem sponzorstvu. Prilikom potpisivanja tog ugovora rekli smo da planiramo da naš odnos bude više od običnog sponzorstva i danas smo ponosni što možemo da najavimo početak velike zajedničke humanitarne akcije – Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci. Ovoga puta pomoći ćemo Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu kupovinom neophodnih aparata za lečenje dece. Zahvalio bih Crvenoj zvezdi i gospodinu Mijailoviću što zajedno s nama učestvuju u ovoj akciji kojom želimo da pokažemo da je društveno odgovorno poslovanje i humanost na samom vrhu lestvice prioriteta  i da smo uvek spremni da pomognemo. Takođe, zahvaljujem i prof. dr Slavković za sve što Klinika na čijem je čelu čini za našu decu“, istakao je Popović.

  Konferenciji za medije, na kojoj je promovisana humanitarna akcija Crvene zvezde i kompanije MOZZART, prisustvovala je direktorka Klinike za dečiju hirurgiju u KC Niš prof. dr Anđelka Slavković. Ona je zahvalila predstavnicima kompanije Mozzart i ljudima iz najtrofejnijeg srpskog kluba.

  “Zahvaljujem se ljudima iz MOZZART-a, Crvenoj zvezdi, igračima i navijačima. Pre svega u ime dece. Klinika postoji 60 godina, godišnje obavimo 30 hiljada pregledama i dve hiljade operacije. I to od novorođenčadi do dece od 18 godina. Ovo će biti veliki podstrek za dalje usavršavanje. Potrebna nam je bolja oprema da bismo imali još bolje rezultate, i drago nam je da su Zvezda i kompanija MOZZART to prepoznali”, rekla je Anđelka Slavković.

  Početkom decembra, odnosno posle utakmice Zvezda – Spartak Subotica biće poznata ukupna suma koja će biti donirana Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju pri Kliničkom centru u Nišu. Predani doktori iz ove zdravstvene ustanove svakodnevno vrše komplikovane zahvate kojima neretko spasavaju živote najmlađih pacijenata, a jedan deo opreme je dotrajao i neophodno je da bude zamenjen. Mozzart i Crvena zvezda rešili su da pomognu – kompletna prikupljena suma u ovoj akciji biće iskorišćena za kupovinu novih aparata koji će pred Novu godinu biti donirani Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu.