Igra krivice, frustrirano rukovodstvo Kingsa, pitanja o nedolasku Dončića i šta je sledeći Divčev potez: Sakramento juče, danas, sutra…

0

Direktoru Sakramento Kingsa Vlade Divcu verovatno je preko glave priča o tome da je napravio istorijsku grešku što na draftu nije birao Luku Dončića. Zna on i sam koliko Begli nije igrao ove sezone i zna brojeve, vidi statistiku koju (bez pumpanja) beleži Dončić.

Međutim, čini se da je posle duela u kojem je slovenački košarkaš dominirao protiv “kraljeva”, do Divca došao i veći problem od istovetnih naklapanja o lošem izboru.

The Athletic piše da je rukovodstvo Kingsa izrazito nezadovoljno stanjem u ekipi i rezultatima koje su ove godine postigli.

Vivek Ranadiv, vlasnik Kingsa, navodno je organizovao nekoliko individualnih i grupnih sastanaka sa članovima sturčnog štaba i menadžmenta, a tom prilikom se razgovaralo o krivici svih pojedinaca.

Vlasnik se, tvrde izvori, posebno zainteresovao za situaciju u vezi sa Dončićevim nedolaskom i za sve implikacije takve odluke menadžmenta.

On je, zajendo sa svojim sinom i Divcem, bio i na večeri sa Dončićem i sam je bio začuđen idejom menadžmenta da mladi košarkaš ne postane deo Kingsa.

“Delimo frustracije svojih navijača zbog toga kako se sezona odbija”, rekli su iz centrale Kingsa, odbijajući intervju Ranadiva za The Athletic. “Sigurno smo i dalje u Vladino liderstvo i verujemo da može da stvori ekipu kakvu ova franšiza i ovaj grad zaslužuju”.

Dakle, priče o otkazima nije bilo.

Međutim, negativna atmosfera uselila se u ekipu koja je krajem regularnog dela prošle sezone u sebi imala pozitivan impuls, najbolji skor u poslednjih nekoliko sezona, razigrane igrače, dogodile su se zatim povrede, smena trenera…

A kada se negativna atmosfera uvuče u tim, igra krivice brzo otpočne…

Jedan od glavnih ovosezonskih problema jesu povrede.

Kingsi su prošle sezone ostvarili skor 39-43 a mlado jezgro tima odigralo je najveći deo utakmica – Foks je odigrao 81 utakmicu, Hild 82, Bogdanović 70, a Begli 62. Ove sezone Begli gotovo i ne igra, Foks je propustio 18 utakmica, Bogdanović 11, a i nova snaga Rišon Holms, doživeo je povredu. Podsetimo, pred Kingsima je još gotovo 30 utakmica.

A najviše od svega “boli” Beglijev status. On je doveden “umesto” Dončića, on je bio prvi izbor tima i menadžmenta i on je, makar do sada, podbacio.

Upravo iz te tačke iznova kreće priča o Dončiću, lošim izborima, klimanju fotelje…

A budućnost? Ona zavisi od Badija Hilda. On i Bogdanović su budućnost ekipe, a od trenutka kada je potpisao novi ugovor, Hild je prebačen u drugu petorku.

Ako se ispostavi da je davanje poverenja njemu bila još jedna Divčeva loša procena, Vivek sigurno neće imati toliko poverenje u svog generalnog menadžera.