I u Novom Sadu osvanuo “bulevar Ratka Mladića”: Plakatima prelepljene table sa imenima ulica

0
EPA-EFE/PETER DEJONG / POOL

(Beta) – Nepoznati počinioci prelepili su table sa nazivima ulica plakatima na kojima piše “Bulevar Ratko Mladić”.

Tih plakata najviše ima u delu grada Liman i prelepljeni su preko naziva Ulice Narodnog fronta.

Takve plakate svojevremeno je u Beogradu lepio sadašnji predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić dok je bio visoki funkcioner Srpske radikalne stranke.

U naseljima Liman kandidati koje podržava SNS su letos u tri mesne zajednice izgubili izbore i od tada se dešavaju različite vrste incidenata.

Gotovo celo naselje iscrtano je srpskim trobojkama, a povećan je i broj nacionalističkih grafita, kao i onih kojima se slavi ratni zločinac Ratko Mladić.

Opozicija i deo javnosti ocenli su da iza svih nacionalističkih incidenata stoji SNS, koji nije preuzeo odgovornost za te akcije, ali nije ni osudio incidente.

U Novom Sadu je u poslednjih nekoliko dana uništeno nekoliko murala sa likom Ratka Mladića i to su uglavnom radili aktivisti LSV-a, stranke koja je okačila na svom sedištu i veliki trasparent na kojem je pisalo “Mladić ratni zločinac osudjen za genocid”.

Na ove akcije nepoznate osobe, od kojih je neke policija i identifikovala, pisale su pogrdne poruke na zgradi LSV-a, gadjali zgradu jajima i skinuli transparent.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime