“I danas se isto naježim, kao kada sam prvi put pozvan”: Bogdan Bogdanović o igranju za reprezentaciju, o prilici da bude uzor i o pobeđivanju

0

Mundobasket među ljubiteljima košarke preuzima primat u odnosu na “free agency” period u NBA ligi. Sve više se govori o otkazima, timovi se okupljaju, a na zvaničnom sajtu FIBA pojavljuju se intervjui sa najvećim zvezdama predstojeće smotre najboljih košarkaških reprezentacija sveta.

Među tim igračima, našao se i bek reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović.

“Ja sam Bogdan Bogdanović. Dolazim iz Srbije.

Dok odrastaš imaš priliku da slušaš o svim velikim igračima koji igraju za tvoju reprezentaciju i o načinu na koji predstavljaju tvoju zemlju. To je sjajno. Tako su nas motivisali tada, a sada se ja osećam posebno jer sam u prilici da motivišem nove klince u svojoj zemlji.

Kada sam prvi put izabran da igram za Srbiju to je bio sjajan osećaj. I danas imam isti osećaj i isto se naježim kao kada sam prvi put pozvan. Baš kao tog prvog puta. Najveća razlika između igranja za klub i za svoju zemlju je to što u reprezentaciji predstavljaš zemlju iz koje dolaziš i imaš priliku da ljude učiniš ponosnim.

Volim da igram turnire koje organizuje FIBA, nebitno da li je Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Uvek se osećam dobro kada sam okružen mojim momcima i kada pobeđujemo”, rekao je Bogdanović.