“I da smo prošli Škotsku, ne bih ostao selektor. Jedan od mojih prethodnika je isto tako izborio plasman na SP pa je smenjen. Nije ni to logično…”: Tumbaković o mandatu u FSS

0
Profimedia

Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković istakao je da sigurno ne bi vodio “Orlove” na Evropskom prvenstvu u slučaju da je u plej-of duelu sa Škotskom izborem plasman na završni turnir.

Srbija je ostala bez plasmana na Euro u penal-seriji sa Škotima, da bi Tumbaković nakon završnih duela sa Mađarskom i Rusijom u Ligi Nacija napustio klupu nacionalnog tima.

“Mi, ljudi iz struke smo najveći krivci, zatim igrači, ali i ostali treba da preuzmu odgovornost”, rekao je Tumbaković o eliminaciji od Škotske, a prenosi Sport klub.

“I da smo prošli, ja verovatno ne bih bio selektor. Sigurno ne bih vodio reprezentaciju ni u martovskim mečevima. Od novembra do marta ima dovoljno vremena da neko ko se bavi ogranizacijom nađe novog selektora”, dodao je on.

Na konstataciju novinara da nije logično da ako izborite plasman na tako veliko takmičenje posle toliko godina da se napusti mesto selektora, Tumbaković je odogovorio da je to njegov stav.

„Jedan od mojih prethodnika je isto tako izborio plasman na Svetsko prvenstvo pa je smenjen. Nije ni to logično! Čovek svakodnevno donosi nekakve odluke. Kad ustanete ujutru, kažete sebi: Gde ću danas da idem, da li u kafić, ili na posao… Tako je i ovo bila jedna od mojih životnih odluka. Jednostavno sam procenio da satisfakcija za moj dugogodišnji rad je da postanem selektor reprezentacije svoje države”, rekao je Tumbaković.