Hvala našim zaposlenima, građani nisu osetili nestašicu

  Piše Vladimir Milović, generalni direktor kompanije Dijamant

  0
  Foto: Promo

  Bili su ovo izazovni meseci za sve nas. Pandemija nije izazvala samo strah i izolaciju, već je zahtevala i da se kompanije koje se bave za državu strateški važnim poslovanjem, prilagode novonastaloj situaciji potpuno nepoznatoj za sve nas. Tako je i kompanija Dijamant tokom najtežeg perioda pandemije u našoj zemlji brzom organizacijom uspela da savlada možda i najveći izazov do sada. Dijamant je poslovao punim kapacitetom tokom celog perioda vanrednog stanja, a oni koji su izneli najveći teret i zahvaljujući kojima građani nisu osetili nestašicu namirnica na rafovima radnji, jesu naši zaposleni. Naši zaposleni, njihov rad i trud, kao i inovacije naše kompanije, upravo su jedan od ključnih razloga što Dijamant uspešno posluje na tržištu već više od 80 godina, i na tome smo im posebno zahvalni.

  Svet jeste stao zbog pandemije kovida-19, ali mi nismo imali nijedan dan za čekanje: građanima je trebalo omogućiti da što manje osete udar izolacije, da imaju sve neophodne namirnice, a to je bilo moguće jedino redovnim poslovanjem, proizvodnjom i dostavljanjem na vreme svih naših proizvoda u prodavnice širom zemlje. Koliko je to bio zahtevan i obiman posao, govori i podatak da je prodaja ulja u ovom periodu uvećana za čak 350 odsto na domaćem tržištu i 200 odsto u regionu u odnosu na prošlu godinu!

  Ipak, uspeli smo da odgovorimo na potrebe višestruko uvećane potražnje isključivo dobrom organizacijom posla, kao i osećajem odgovornosti svih naših zaposlenih.

  Istovremeno, od posebne važnosti bilo je zaštititi radnike i obezbediti dovoljne količine zaštitnih sredstava za njih, počev od maski i rukavica, kapa i odela i vizira, pa sve do dezobarijera na svim ulazima u krug fabrike, i to ne samo za ljude, već i za sva putnička i teretna vozila. Proizvodne prostorije dezinfikuju se tri puta dnevno, čime se obezbeđuje dezinfekcija prostora u svakoj smeni, dok se ostale prostorije u fabrici dezinfikuju najmanje jednom nedeljno. Sprovode se apsolutno sve mere zaštite preporučene od Vlade Srbije, stručnjaka, Svetske zdravstvene organizacije i biće primenjivane do ukidanja pandemije od strane SZO. Mikrobiološka i svaka druga zdravstvena ispravnost proizvoda se podrazumeva u svako vreme, ne samo u vanredno, tako da smo samo nastavili da primenjujemo sertifikovane standarde zdravstvene bezbednosti hrane, kojim se garantuje kvalitet i zdravstvena ispravnost prehrambenih proizvoda.

  Kompanija Dijamant je mislila i na zajednicu u kojoj posluje. Uvek se trudimo da izađemo u susret građanima, bilo kroz jednokratnu pomoć ili kroz dugoročne projekte. Međutim, kako su se prioriteti tokom ove situacije promenili, penzionerima i socijalno ugroženima donirali smo 30.000 litara ulja i 10.000 litara sirćeta. Ovu akciju sproveli smo u saradnji sa lokalnom samoupravom. Naše poslovanje počiva na humanim principima, tako da ćemo se i dalje truditi da ulažemo u kategorije društva kojima je podrška potrebna.

  Uz sve to, tokom ovog teškog perioda nastavili smo da redovno podmirujemo sve obaveze, kako prema državi, tako i prema svim našim kooperantima i kompanijama sa kojima sarađujemo. Verujemo da je to jedini način da ovu krizu udruženim snagama prevaziđemo.

  Drago nam je što je snabdevanje kupaca na teritoriji cele Srbije teklo bez prekida kako ka velikim trgovinskim lancima, tako i ka manjim trgovinama, i što građani nisu osetili bilo kakve nestašice naših proizvoda.

  Privremeno smo prekidali izvoz jestivog ulja, na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o privremenoj zabrani izvoza osnovnih proizvoda bitnih za stanovništvo, ali smo od 10. aprila, kada je ta odluka promenjena, nastavili, i moram da ponovim da smo postigli odlične rezultate. Prvog aprila je ponovo krenuo i izvoz ka Kosovu, što je od izuzetne važnosti za srpsku privredu i naravno, za nas.

  Sigurno da će godina pred nama biti puna izazova, međutim, to za nas nije prepreka da nastavimo da ulažemo u svoje proizvode i njihov kvalitet. U narednom periodu ćemo ulagati u opremu i proširenje proizvodnih kapaciteta sa ciljem plasmana proizvoda i na evropsko tržište.

  Kompanija Dijamant se zahvaljujući svom decenijskom iskustvu i trudu, i stalnim inovacijama, od kojih ne odustajemo, izborila za poziciju regionalnog lidera u proizvodnji jestivih ulja, a trudićemo se da tu poziciju i dalje zadržimo pre svega imajući na umu kvalitet naših proizvoda, konstantno ulaganje kao i snabdevanje tržišta.