Glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić podneo je sinoć ostavku pošto je otkriveno da je mason.

Jelenić je odluku o ostavci objavio u saopštenju za javnost.

Rojters je objavio vest s naslovom „Hrvatski glavni državni tužilac dao ostavku jer je mason“, a tu vest preneli su potom i Gardijan, Njujork tajms…

 „Glavni državni tužilac morao je da odstupi zbog pritiska iz vrha vlasti, nakon što je javno priznao da je mason“, piše Rojters i citira izjavu Jelenića:

„Članstvo u tom legalnom društvu ni na koji način nije uticalo na moj posao, ali insinuacije koje su se nedavno pojavile u javnosti učinile su moje obavljanje funkcije glavnog državnog tužioca nemogućim.“

Rojters navodi i kako je premijer Plenković ranije dao ultimatum Jeleniću, kazavši da će ga Vlada smeniti ako ne odluči sam da podnese ostavku.

Mediji dodaju da je Jelenić postao glavni državni tužilac 2018. godine te kako neki članovi konzervativnog HDZ-a smatraju da je morao jasno da navede da je mason pre nego što je postao glavni državni tužilac.

Na kraju, Rojters piše kako na stranicama hrvatskih masona stoji da je to društvo koje okuplja „časne ljude koji raspravljaju o raznim moralnim i filozofskim pitanjima i rade za dobrobit svoje zajednice“, preneo je Index.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.