Hrvatska zastava na zgradi mesne zajednice Liman u Novom Sadu: “Počinioci nepoznati…”

1
Printscreen/GooglMaps

(Beta) – Na zgradi mesne zajednice “Liman” u Novom Sadu jutros je osvanula zastava Hrvatske, a predsednik Saveta te mesne zajednice Dragoljub Perković rekao je da mu nije poznato ko je  postavio i dodao da je to jedan u nizu incidenata koji se dešavaju na području te mesne zajednice. 

U tri mesne zajednice u novosadskom naselju “Liman” letos su nezavisni kandidati pobedili kandidate koji su imali podršku vladajuće Srpske napredne stranke. 

Od tada do danas, nepoznati počinioci su prvo obojili fasade brojnih zgrada na “Limanu” u boje srpske trobojke. Potom su se, juče, na Limanu pojavili i leci sa navodnom odlukom Saveta MZ “Liman” u kojoj se navodi da su odlučili da podrže opozicione stranke, što je Savet MZ “Liman” demantovao. 

Dragoljub Perković je danas novinarima rekao da ga je referentkinja obavestila da je, čim je jutros došla na posao, pozvala Gradsku upravu za opšte poslove, koja je poslala tehničku službu da skine zastavu Hrvatske. 

Perković je dodao da su o svemu obavešteni policija i tužilaštvo. 

“Svakom ko prati dešavanja u gradu, potpuno je jasno da postoji sled događaja koji ne mogu nikako biti nezavisni jedan od drugog”, ocenio je Perković i pozvao nadležne da se bave tim slučajevima. 

1 KOMENTAR

  1. Cista laz da se stavi zastava Hrvatske jer ovo je provokacija da se opet stvori rat izmedju Srbije I Hrvatske. Sramota za MZ Liman.

Comments are closed.