Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske saopštilo je da će ova zemlja bojkotovati dodelu Nobelove nagrade Peteru Handkeu koji je, kako je navedeno, „osoba politički angažovana u davanju podrške velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića“.

I predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izdao je instrukciju zaposlenima Ambasade u Švedskoj da bojkotuju dodelu Nobelove nagrade, prenosi N1.

Na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske je navedeno da je „odlučeno o neučestvovanju ambasadora Hrvatske u Kraljevini Švedskoj na ceremoniji dodele Nobelove nagrade u Stokholmu, zbog dodele nagrade osobi politički angažovanoj u davanju podrške velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića 90-ih godina prošlog veka“.

Osim Hrvatske i BiH, Kosovo, Albanija i Turska takođe neće prisustvovati ceremoniji dodele, zbog Handkea.

Komentara

  1. Фотина
    10. децембар 2019. 10:48

    То говори њихова некултура из њих,да не кажем мржња,страх од свега што мрзе.. Хандке не мрзи Хрвате а ни ове који су у Исламу

  2. Maxmen
    10. децембар 2019. 19:32

    Ovaj bojkot sve govori.Zato je glupo da srbi insistiraju na nekom pomirenju. Komsija si mi ne volis me,zasto bi ja onda tebe volio💯〽🔚

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.