Hit poklon uz Nedeljnik, knjiga o Milošu Crnjanskom Slobodana Vladušića, autora “bestseler” romana “Omama”

0

U nastavku poklon edicije povodom 10 godina Nedeljnika, svi čitaoci uz novi broj na poklon dobijaju knjigu o Milošu Crnjanskom “Prijatelj u prošlosti” iz pera Slobodana Vladušića, inače autora bestseler romana “Omama”.

***

Ova priča o Crnjanskom počinje predavanjem Borislava Pekića o istorijskom romanu. To predavanje je održano na Londonskom univerzitetu, 14. marta 1984. godine.

Ako čitalac misli da je to malo neobičan početak priče o Crnjanskom, onda mu se mora priznati da nije u krivu. Pekić, naime, neće na tom predavanju uopšte spomenuti Crnjanskog. A zašto ga neće pomenuti, čitalac će videti negde pri kraju ovog teksta.

***

Kada sam počeo da ga čitam, on je bio samo klasik. Onda sam krenuo da se probijam kroz gomile stranica o njegovom delu i njegovom životu, kao kroz neku lepljivu paučinu koja se skupila oko njegovog imena, da bih na kraju dospeo do toga da postanemo prijatelji. Moj Crnjanski nije samo veliki majstor jezika, niti samo liričar, sumatraista, već i analitičar koji je umeo u svetu oko sebe da vidi ono što drugi nisu videli, ali i da oseti ono što drugi nisu osetili.

I to nije sve…

***

Iz hit knjige pisca i autora bestselera “Omama” Slobodana Vladušića “Miloš Crnjanski: Prijatelj u prošlosti” koja se dobija na poklon uz Nedeljnik od četvrtka 8. jula

Kako se bliži deseti rođendan Nedeljnika, odlučili smo da čitaocima ovim povodom pružimo nezapamćeni poklon od deset knjiga, biografija najuticajnijih ličnosti naše istorije, originalno pisanih za ovu ediciju.

U ovoj poklon ediciji očekuju vas novi podaci i novi pogledi na ličnosti koje su, svaka na svoj način, stvarale narativ o Srbiji.

Tajni projekat koji je spreman godinu i po dana donosi i nova istraživanja i nepoznata svedočanstva.

U narednim brojevima očekuju vas ekskluzivne knjige o Zoranu Đinđiću, Dobrici Ćosiću…

U jubilarnom 500. broju Nedeljnika 12. avgusta očekuje vas i poklon knjiga o Nedeljniku.

Napravite svoju istorijsku kolekciju: Knjige o ličnostima novije srpske istorije koje su nas proslavile i odredile.