„Hide and seek“ u Galeriji

  0

  Izložba „Hide and seek“ umetnice Jelene Đurić biće otvorena u ponedeljak, 21. juna u 19 sati u prostoru BW EXPERIENCE na drugom spratu tržnog centra Galerija.


  Jelena Đurić magistrirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2005. godine, u klasi profesora Milana Blanuše. Njeni radovi nalaze se u kolekcijama Galerije Matice srpske, Filipa Morisa, kao i u mnogobrojnim privatnim kolekcijama. Na našoj i međunarodnoj likovnoj sceni aktivna je od 2001. godine, gde postaje prepoznatljiva kao jedan od najperspektivnijih autora iz regiona. Izlagala je na mnogobrojnim samostalnim i kolektivniim izložbama.

  „Trudeći se da ne budem samo običan svedok aktuelnih životnih i umetničkih zbivanja, nastojim da svojom umetnošću učestvujem u kreiranju vlastitog socijalnog i kulturnog okruženja, da pronađem osećanje izgubljenog i nađenog vremena“, navodi Jelena Đurić.
  Kao odabrani učesnik međunarodnog susreta umetnika boravila je u Španiji, Austriji, Švajcarskoj, kao i u Mađarskoj na Internacionalnom sajmu umetnosti u Budimpešti. Dobitnik je treće nagrade Global Art Festivala, druge otkupne nagrade “NAF” Filip Moris i nagrade “Palete mladih”. Član je ULUV-a i ULUS-a.


  Izložba se organizuje u okviru programa Umetničke inicijative BW KvArt i biće otvorena do 2. juna 2021. godine.