Predsednik prištinske vlade Ramuš Haradinaj zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na „principijelnom stavu prema Kosovu“.

Haradinaj se zahvalio Borisovu na stavu prema Kosovu, i kako je dodao, na njegovom pravu da bude deo evropske porodice, preneo je RTK2 na srpskom jeziku.

Navodi se da je Haradinaj ocenio da „odluka da domaćini narednog susreta budu Bugarska i Severna Makedonija čini još značajnijim Berlinski proces za Zapadni Balkan“.

„Kosovo je važan deo ovog procesa i biće uz saveznike kao dodatna vrednost integracije regiona u EU. Međusobno priznanje sa Srbijom u postojećim granicama, otvorilo bi našu perspektivu. Snažno podržavam viziju premijera Borisova sa sveobuhvatnom Evropom što prevazilazi mentalitet prošlog veka koji je uzrokovao tragedije. Bez obuhvatanja svih država Zapadnog Balkana kao deo evropske porodice, EU ne može biti potpuna“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Premijer Bugarske Borisov izjavio je u petak na konferenciji u Poznanju nakon sastanka sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana, održanog u okviru Berlinskog procesa, da bi Žosep Borel kao budući šef evropske diplomatije, trebalo da zastupa stav cele EU i da, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, druge države članice jesu, pa bi u skladu s tim trebalo i da postupa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.