“Grupa” prva domaća serija sa svetskom distribucijom: Izraelska medijska kompanija Kešet otkupila svetska prava na najgledaniju seriju iz 2019. godine

1
Foto: Promo/Serija "Grupa"

Kešet Internešnl (Keshet International), najveća izrealska medijska kompanija koja distribuira TV programe širom sveta otkupila je svetska distributerska prava za seriju “GRUPA”. Ovime je serija “Grupa” postala prva serija sa Balkana, posle hrvatske serije “Novine”(Netflix) koja se pridružila poznatim i popularnim TV ostvarenjima pored serija “Homeland”, “ Naši momci” (HBO) i sl.

Najgledanija serija u 2019.godini koja je nastala u produkciji Radio televizije Srbije i Vision Team-a, predstavljena je na jednom od vodećih svetskih TV festivala u Londonu. Keren Šahar, (Keren Shahar) direktor i predsednik distribucije u kompaniji Keshet International tom prilikom je izjavila: „U vreme kada granice postaju manje važne kako za kupce, tako i za gledaoce, ponosni smo što smo na našem prvom virtuelnom događaju lansirali tako snažan i privlačan sadržaj iz Norveške, Nemačke, Srbije, Izraela i Velike Britanije. Nadam se da će naši klijenti voleti stvari koje volimo u svakoj od ovih serija. Svi oni zaslužuju međunarodno prisustvo.“ U Londonu pored Grupe, Kešet je predstavio i programe koje su producirali: BBC, Viaplay, ZDF i druge vodeće svetske kompanije.

Serija”GRUPA” predstavlja angažovanu priču o problemima mladih i okupila je brojna glumačka imena,reditelje i scenariste različitih generacija koje je koje kao showrunner vodioUroš Tomić,koji je kreator serije pored Dragana Djurkovića, po čijoj originalnoj ideji je snimljeno 11 epizoda uzbudljive modern drame koje se odigrava na ulicama Beograda.

1 KOMENTAR

Comments are closed.