Grenel o sastanku u Beloj kući: “Nekada se pretvaraju pred medijima da su iznenađeni više nego što jesu…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Specijalni izaslanik Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je za Newsmax da smatra da je ostvaren napredak u pregovorima, kao i da se nada rešenju.

Grenel je istakao da nema pregovora koji nemaju neka iznenađenja, a koja su, prema njegovim rečima, uvek dobra.

“Ona vrše pritisak na obe strane da učine više, da stvore više. Dakle, da, predstavili smo neka iznenađenja, ali mislim da nijedna od strana nije bila toliko iznenađena, nekada se pretvaraju pred medijima da je to veće iznenađenje nego što jeste. Obe strane su obaveštene i mislim da jesmo ostvarili napredak i nadam se rešenju”, rekao je Grenel za Newsmax, a prenela je Nova.rs.

Na jučerašnjem sastanku beogradske i prištinske delegacije u Beloj kući predstavljen je dokument “Ekonomska normalizacija” koji je, prema rečima beogradske delegacije, u tački 10 sadržao međusobno priznanje dve države.

Posle sastanka, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je odredba o uzajamnom priznanju Srbije i Kosova, koja se nalazila u tački 10 prvobitnog neformalnog dokumenta, izbačena iz narednih verzija.

Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je posle sastanka da su učinjeni veliki koraci ka sporazumu Kosova i Srbije.

“Napravili smo veliki korak ka zaključivanju konačnog sporazuma sa Srbijom”, rekao je Hoti.

Pregovori Beograda i Prištine u Vašingtonu se nastavljaju danas. Bela kuća je saopštila da će se predsednik SAD Donald Tramp sastati sa Vučićem i Hotijem u Ovalnoj kancelariji i prisustvovati potpisivanju dokumenta i trilateralnom sastanku.

U saopštenju Bele kuće, koje je preneo Glas Amerike, ne navodi se šta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu, ili šta će taj sporazum sadržati.

Beograd i Priština će, kako je objavio RTS, potpisati dogovorene ekonomske sporazume, a u tim dokumentima nema tačke o uzajamnom priznanju.

1 KOMENTAR

  1. Najpametnije je da se vi amerikanci ne mešate, jer gde god ste se umešali, izazvali ste nesreću!!!. Podmetačina vam nije uspela, jer smo mi srbi pametan narod i nikada vam neće uspeti i pomirite se već jednom da niste ni najjači ni naj pametniji!!!.

Comments are closed.