Bivši specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel naveo je da je kosovski premijer Aljbin Kurti u četvrtak u Briselu „odbacio svaku ideju koju su do sada iznele Evropska unija i Sjedinjenje Američke Države“.

„Kurti je odbacio svaku ideju koju su do sada izneli EU i SAD. EU je zaista frustrirana“, napisao je Kurti na Tviteru.

https://twitter.com/RichardGrenell/status/1560317614647193600?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1560317614647193600%7Ctwgr%5Ee9bf813129abf662c09ea85ebb25bcf2baab5549%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Frs.n1info.com%2Fvesti%2Fgrenel-kurti-odbacio-svaku-ideju-koju-su-do-sada-predlozile-eu-i-sad%2F

Dodao je i da su „predstavnici EU zatražili su od Kurtija i Vučića da ostanu duže kako bi nastavili da pokušavaju“, kako bi se postigao neki dogovor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u četvrtak učestvovao u dijalogu sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i predstavnicima EU u Briselu, kazao je da je dan bio težak i da ne može da kaže da je uspešno završen.

„Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane Srbije, za celu našu zemlju, i ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se uzdržavam od svih drugih komentara, jer se nadam i želim da verujem da je moguće da nekim čudom postignemo nekakvo kompromisno rešenje u danima koji su pred nama, i zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost“, rekao je Vučić u videu objavljenom na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

I visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj rekao je posle sastanka sa Vučićem i Kurtijem da „nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče“, prenosi N1.

„Dve strane su se dogovorile da proces mora da se nastavi i razgovor će se nastaviti narednih dana, jer još ima vremena do 1. septembra, ja ne odustajem“, kazao je Borelj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.