Gradski sekretarijat: Požar na deponiji u Vinči potpuno lokalizovan

0
(BETAPHOTO/EV)

 (Beta) – Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda saopštio je danas da je požar na deponiji u Vinči, “u potpunosti lokalizovan”.

Taj sekretarijat je naveo da je na osnovu izveštaja nadležnih, za period od 23. avgusta, od 20 časova do 24. avgusta, do 8 časova ujutru, “nastavljeno sa praćenjem situacije u vezi sa požarom na deponiji u Vinči, te da je požar u potpunosti lokalizovan”.

“Tokom noći je situacija bila pod kontrolom, a u jutarnjim satima nije bilo prisustva belog dima na ovoj lokaciji”, naveo je taj sekretarijat, preneo je Beoinfo.

Dodaje se i da je danas na prostoru deponije “Vinča” angažovano jedno vatrogasno vozilo sa dva vatrogasca, da je vršen obilazak terena i da ” nije bilo potrebe za intervencijom”.

“Na osnovu navedenih koncentracija, izračunavanjem indeksa kvaliteta, vazduh se za navedeni period može oceniti kao dobar i odličan”, dodao je Sekretarijat.

Građanima je savetuje da ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru.

Navedeno je da su izveštaji dobijeni od “Beo čiste energije”, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije u Beogradu.

Požar velikih razmera izbio je na gradskoj deponiju u Vinči u popodnevnim satima 7. avgusta.