Gradski prevoz od sutra ipak bez novih pravila: “Mogu da ga koriste svi, ne samo zaposleni…”

1
Foto: Prorfimedia

Posle zahteva predsednika Srbije i nove odluke Republičkog Kriznog štaba kojim je obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena u preporuku, Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima, prenosi Beoinfo.

Kako je precizirao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, javni prevoz u Beogradu obnavlja se od 8. maja u 4 sata u istom obimu i na isti način kao pre odluke o ukidanju javnog prevoza, prenosi Danas.

“Javni prevoz mogu da koriste svi građani a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte, kao i pre odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republičkog Kriznog štaba da se kontroliše ko koristi javni prevoz”, istakao je Vasiljević.

On je apelovao na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da drže socijalnu distancu. To će biti lična odgovornost građana a ne odgovornost prevoznika, poručio je Vasiljević.  

1 KOMENTAR

  1. Зашто ниједну нормалну одлуку није могуће донети у бар две итерације ?

Comments are closed.