Gradska komisija utvrdiće štetu nastalu na kućama i drugim objektima posle eksplozije u kompaniji Sloboda u Čačku, rečeno je agenciji Beta u Gradskoj upravi.

Meštani više desetina okolnih kuća oko fabrike su rekli novinarima da su im usled detonacije popucala stakla na prozorima i odnet crep sa krovova kuća.

Posle eksplozije u toj vojnoj fabrici evakuisani su građani iz više od 100 kuća iz okoline.

Gradska uprava Čačka je obezbedila hotelski smeštaj za evakuisane, ali je većina njih otišla kod rođaka i prijatelja.

Prema nezvaničnim podacima posle požara koji je u nedelju izbio iznad fabrike Sloboda oko 20 časova i lokalizovan u roku od dva sata, radnicima fabrike je rečeno da ne dolaze na posao do daljeg.

Rukovodstvo fabrike još se nije oglasilo povodom eksplozije koja se dogodila u subotu uveče i pomenutog požara koji je izbio na brdu u fabričkom krugu, u blizini šume.

Desetak Čačana protestovalo je u nedelju ispred zgrade Gradske uprave zbog incidenata u toj fabrici koji su, prema njihovoj oceni, ugrozili živote meštana u okolini fabrike.

Dve opozicione stranke u Čačku – Dveri i Grupa građana „Čačak je naš“ zatražile su od lokalnih i republičkih vlasti da se utvrde uzroci eksplozija koje su se dogodile u fabrici Sloboda od početka juna i zatražile smenu rukovodstva fabrike.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-492-od-17-juna/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.