Gradonačelnik Beograda: “Ne znam koliko košta spomenik Stefanu Nemanji…”

0
(BETAPHOTO/BEOINFO/Andjic/MO)

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da on ne zna koliko tačno košta spomenik Stefanu Nemanji, ali da će građani to “na vreme saznati, kao što je Vlada i obećala, i da neće biti “velikih problema oko toga”, prenosi N1.

„Suština i akcenat je na tome da će jedan takav velelepni spomenik biti na tom mestu. Ne znamo koliko je koštao spomenik Knezu Mihailu, ne znamo koliko je koštao u ovom trenutku i ne razmišljamo o tome koliko je koštao spomenik Pobedniku, ne možemo da procenimo koliko vredi Meštrovićevo delo“, rekao je Radojičić za Radio televiziju Srbije.

Kako je Radojičić rekao, „naravno da treba voditi računa o finansijama“, a važno je i „imati stabilan budžet i racionalno se ponašati“.

„Nemam neku sumnju da će biti velika disproporcija izmedju značaja tog dela i vrednosti koliko je plaćeno“, rekao je Radojičić.

On je istakao da je bilo je krajnje vreme da Beograd i Srbija dobiju taj spomenik, jer to znači da se misli o svojim precima i da se poštuje identitet.

Otkrivanje spomenika kod nekadažnje Glavne železničke stanice najavljeno je za 27. januara ove godine, a zvaničnici još nisu saopštili kolika je njegova cena, već će to, prema najavama, biti dostupno tek 2023. godine.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!