Građanski front: Zbog povređene sujete jednog čoveka, policijski odgovor je gola represija prema građanima…

0
(BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS)

Građanski front danas je najoštrije osudio “golu represiju prema građanima” zbog “povređene sujete jednog čoveka”, koja se desila na protestu u Beogradu protiv novih mera Kriznog štaba i neodgovornosti vlasti.

“Građani su se spontano okupili, kako bi izrazili negodovanje poigravanjem vlasti s epidemijom i merama. Skup je izraz bunta protiv potpuno suludog toka događaja koji je doveo do novog pika epidemije, ali i temeljnog nepoverenja prema merama i podacima vlasti”, stoji u saopštenju.

Navodi se da je nakon što se epidemija obuzdala zahvaljujući nadljudskim naporima medicinskih radnika, a uprkos lošim radnim uslovima i nedostatku medicinske opreme, vlast brže-bolje poništila sve rezultate potpuno “sumanutim dopuštanjem svega i svačega” – od punih tribina, preko masovnih slavlja, do izbora, koji su zbog predizbornih, izbornih i postizbornih gužvi, takođe bili sporni i iz zdravstvene perspektive. 

“Građani su, opremljeni maskama i dostojanstvom, izašli na ulice i izrazili protest protiv takve neodgovornosti i bezobrazluka. Zbog povređene sujete jednog čoveka, policijski odgovor je gola represija prema građanima i prekomerna upotreba sile”, istakao je Građanski front.

(Beta)