Bivši američki predsednik Džimi Karter ima dva jednostavna saveta za aktuelnog šefa države: Donaldu Trampu poručio je da govori istinu i manje vremena provedi na Tviteru.

Upitan za MSNBC o njegovom stavu prema sadašnjem stanovniku Bele kuće kojem preti procedura opoziva zbog ukrajinske afere, bivši predsednik je vrlo kritičan.

„Mislim da ne odgovora na ono što Amerikanci očekuju“, rekao je Karter, koji je 1. oktobra napunio 95 godina, prenosi N1.

„Ako nastavi ne sarađivati i nastavi da sprečava da se dokazi iznesu pred Predstavnički dom i Senat, njegov će stav postati, sam po sebi, drugi element koji bi se mogao iskoristiti protiv njega“, smatra Karter.

Koji bi savet 39. predsednik SAD-a, koji je zemlju vodio od 1977. do 1981. godine, dao 45. u trenutku u kojem prolazi kroz vrlo osetljivo razdoblje, bilo je pitanje za Kartera.

„Moj bi savet bio da govori istinu…i manje tvituje“, kazao je.

Istraga o mogućem opozivu usredsređena je na optužbe „zviždača“ da je Tramp koristio američku vojnu pomoć kako bi mu ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obećao da će istražiti Džoa Bajdena, vodećeg kandidata za predsedničku nominaciju Demokratske stranke i njegovog sina Hantera, koji je bio član upravnog odbora ukrajinske energetske kompanije.

Komentar(1)

  1. Rasa
    11. oktobra 2019. 18:27

    Trampov odgovor je Dzimijeva masnica ispod levog oka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.