U okviru 64. Sterijinog pozorja, u foajeu Scene „Pera Dobrinović“ u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u čast ovogodišnje dobitnice Sterijine nagrade za životno delo otvorena je izložba „Svetlana Bojković – Umetnost glume i traganje za istinom“, autora Zorana Maksimovića.

Dobitnica je rekla da je donekle i zbunjena zbog večerašnje izložbe.

„Prilično sam na neki način i zbunjena. Odjednom me je napalo mnogo tih fotografija i mnogo podataka, koje ja ne nosim svaki dan sa sobom i u sebi, jer živim u sadašnjem trenutku, a onda odjednom postanem svesna da je to toliko godina, gotovo pola veka glume. Nekako sam napadnuta svojom prošlošću, ali na pozitivan način“, rekla je Bojković, a preneo B92.

Autor izložbe Zoran Maksimović rekao je da je veoma zahvalan što mu je pružena prilika da, zajedno sa timom ljudi, priredi izložbu o Svetlani Bojković što, kako navodi, nije bilo nimalo lako, imajući u vidu da je trebalo odabrati fotografije koji prate pet decenija umetničkog rada ove glumice.

„Ceca je gospodar uloge i vladar scene. Ova izložba je samo mali trag jedne velike, sjajne karijere, a iza ovih slika stoje biografije, priče koje su tu karijeru obeležile“, rekao je autor.

Izložba je posvećena bogatom glumačkom radu Svetlane Bojković u pozorišnom, filmskom, radiodramskom i televizijskom stvaralaštvu, ali i njenom pedagoškom i društvenom angažmanu.

„Znam Cecu iz prvih redova kad se branilo dostojanstvo umetnosti, kada gotovo srlja na barikade. Ona je istinski branitelj umetnosti kojom se bavi“, rekla je sinoć, otvarajući izložbu, slavna glumica Mira Banjac.

Svetlana Bojković je, istakla je ona, velika glumica, humanista i sjajan čovek.

„Ceca je osoba koja sa sobom nosi veliku radost i neverovatnu energiju i sramota je pored nje ne biti radostan“, rekla je Mira Banjac.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.