Google je ažurirao pravila korišćenja za Play Store, kako bi sa platforme uklonio aplikacije preko kojih se ili direktno prodaje marihuana, ili se, pak, korisnici povezuju sa distributerima.

Pravilo važi čak i za one države u kojima je marihuana legalizovana, a developeri imaju priliku da u narednih 30 dana aplikacije modifikuju tako da ne nude zabranjeni proizvod ili će ove biti uklonjene iz online prodavnice, prenosi Danas.

Nova pravila korišćenja jasno naznačavaju da platforma više ne dozvoljava prodaju marihuane, te povezivanje sa distributerima, a bez obzira da li je ova u određenoj državi zakonski regulisana ili ne. Tako će aplikacije poput Weedmaps i Eaze, koje nude uslugu naručivanja marihuane preko aplikacije, morati da modifikuju prirodu svojih usluga da ne bi bile uklonjene iz prodavnice.

Oni koji već neko vreme preko svojih aplikacija nude marihuanu ističu da je potez kompanije Google prilično nepromišljen, te da će jedino uticati na to da ilegalna tržišta ponovo procvetaju.

Novi Google potez ipak ne dolazi kao iznenađenje, budući da je kompanija nedavno donela slična pravila koja utiču na funkcionisanje aplikacija koje nude duvan.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.