Glumci i Mozzart za vas i glumce: Gledajte i šerujte do sada neviđenog “Balkanskog špijuna”

0
Foto: Promo

Dragan Bjelogrlić, Mima Karadžić, Vesna Trivalić, Branka Katić, Gordan Kičić i Zoran Kesić spremaju spektakl na Božić u 20 časova na Mozzartovom jutjub kanalu, a svakim šerom povećava se fond za pomoć dramskim umetnicima

Soko zove orla preko zooma i poručuje: smeh, dobra energija i solidarnost su ono što je svima potrebno u jeku pandemije. Kolektivni imunitet na krizu stiče se zajedništvom, podrškom, i – gledanjem do sada neviđenog „Balkanskog špijuna“! Ova moderna verzija uzbudljiva je i smešna kao avanture braće Čvorović iz drame Duška Kovačevića, a emituje se na Mozzartovom jutjub kanalu 7. januara u 20 časova sa ciljem da se sa što više šerova sakupi fond za pomoć Udruženju dramskih umetnika Srbije. 

Možda nećete dobiti onoga koga ste želeli, ali ćete dobiti onoga koga ste tražili: Dragana Bjelogrlića u ulozi Ilije Čvorovića i Mimu Karadžića koji briljira u sceni „orao pao“ kao Đura. Vesna Trivalić igra Danicu, Branki Katić je pripala uloga ćerke Sonje, a Gordan Kičić glumi lik Petra Markova.

Zoran Kesić upotpuniće spektakl koji glumačke legende spremaju za Božić – „Glumci i Mozzart za vas i glumce“. Humanitarna predstava za pomoć UDUS-u, u produkciji „Spotlight-a“, koju je režirao Nemanja Ćipranić, biće dostupna za gledanje 48 sati, a svakim šerom tokom prva 24 sata, Mozzart povećava fond solidarnosti dramskim umetnicim čije je stvaralaštvo izuzetno pogođeno epidemijom korona virusa. Ova postava „špijuna“ odrekla se honorara da bi iznos bio što veći i bez ikakve nadoknade vredno radila na probama usred praznika.

“Imati priliku da pomogneš nekom ko je ugrožen, pružiš mu ruku, darivaš ga, brineš o njemu, posebno u ovim teškim vremenima, je najlepši način da započneš godinu u kojoj će nam trebati puno solidarnosti. Ovo je prelepo iskustvo i divna akcija, koja će, nadam se, postati tradicionalna. SREĆAN BOŽIĆ”, poručio je Dragan Bjelogrlić.

Humanitarna predstava je najlepša praznična čestitka dramskim umetnicima, ali i narodu koji se trudi da u godinu zakorači sa mnogo više optimizma i osmeha. U ovoj modernijoj verziji Kovačevićevog remek-dela, soko i orao kreću u važnu misiju preko zoom-a.

“Veoma mi je drago što učestvujem  u ovom projektu, dosta naših kolega se teško snalazi u ovim ružnim vremenima. Sjajno je što je Mozzart ovo organizovao i omogućio nam da na divan način pomognemo onima kojima je to neophodno”, rekao je Mima Karadžić.