Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G: Fenomenalno mobilno iskustvo dostupno svima

  0

  Nova serija Galaxy A predstavlja najpopularniju kategoriju Galaxy pametnih telefona i vodi ka demokratizaciji najnovijih Galaxy inovacija

  Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas modele Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G i tako zaokružila paket najnovijih Galaxy inovacija, nudeći pristupačno, sveobuhvatno mobilno iskustvo. Sa potpuno novim procesorom, originalnom AI kamerom za Galaxy seriju, proširenim i preglednim ekranom i baterijom koja traje dva dana[1], nova Galaxy A serija odlikuje se 5G konektivnošću, najvišim stepenom bezbednosti, ekološkim, modernim i tankim dizajnom, kao i naprednim povezanim iskustvom. Pored toga, oba uređaja podržavaju redovna ažuriranja One UI i Android OS i bezbednosna ažuriranja[2] kako bi mobilno iskustvo korisnika uvek bilo na najvišem nivou.

  „Verujemo da svi zaslužuju mogućnost da iskuse pozitivan uticaj koji mobilna tehnologija može da ima na njihov život“, izjavio je TM Roh, predsednik i rukovodilac odeljenja za Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics. „Zahvaljujući našoj najnovijoj seriji Galaxy A, sada je lakše nego ikada uživati u naprednom, inovativnom i isplativom mobilnom iskustvu koje nude Galaxy uređaji“.   

  Pravite savršene snimke u svakoj situaciji

  Bilo da kreirate sadržaj ili ga delite sa prijateljima, Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G nude napredno iskustvo kamere najnovije generacije i brojne moćne i zabavne funkcije serije Galaxy S. Sistem četvorostruke kamere modela Galaxy A53 5G ima 64MP OIS kameru sa VDIS tehnologiju za pravljenje oštrih i jasnih snimaka u svakom trenutku, dok 32MP prednja kamera visoke rezolucije omogućava odlične selfije i čiste video pozive.

  Sa potpuno novim 5nm procesorom, inovativna VI kamera nove serije Galaxy A obezbeđuje da svaka slika izgleda savršeno – čak i pri slabom osvetljenju. Unapređeni noćni režim automatski spaja čak 12 slika odjednom, tako da noćni snimci izgledaju potpuno jasno. A kada snimate video pri slabom osvetljenju, broj frejmova u sekundi serije Galaxy A se automatski prilagođava da bi se napravili osvetljeni, čisti video snimci. Unapređeni Portrait Mode preciznije beleži dubinu i obrise predmeta sa dvostrukim kamerama i moćnom veštačkom inteligencijom. A u režimu zabave posebni trenuci mogu biti dodatno istaknuti korišćenjem veselih filtera i efekata koji sada rade sa ultraširokim sočivom. Dodatno, funkcija  remasterovanja fotografija oživljava stare fotografije dok brisač objekata eliminiše sve što je slučajno snimljeno u pozadini.

  [1]Procenjeno u odnosu na profil korišćenja prosečnog / tipičnog korisnika. Nezavisno procenjeno od strane Strategy Analitics između 20.01 – 31.01.2022. u UK sa verzijama pre izdanja SM-A536 i SM-A336 pod podrazumevanim podešavanjima koristeći LTE i 5G Sub6 mreže (NIJE testirano u 5G mmVave mreži). Stvarni vek trajanja baterije zavisi od mrežnog okruženja, funkcija i aplikacija koje se koriste, učestalosti poziva i poruka, broja punjenja i mnogih drugih faktora

  [2] Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G podržava do četiri generacije ažuriranja One UI i Android OS i do pet godina bezbednosnih ažuriranja

  Maksimalno unapredite iskustvo gledanja bilo gde i bilo kada

  Ranije se dešavalo da po sunčanom danu bude teže da se vidi šta je na ekranu pametnog telefona, ali inteligentni algoritam nove serije Galaxy A garantuje verne detalje prikaza, čak i napolju. Široki 6,5-inčni[1] Super AMOLED ekran modela Galaxy A53 5G takođe nudi stopu osvežavanja od 120Hz za sveobuhvatno iskustvo, dok Galaxy A33 5G ima 6,4-inčni[2] Super AMOLED ekran sa stopom osvežavanja od 90Hz. Pored toga, nova serija Galaxy A je sada opremljena dvodnevnim trajanjem baterije i superbrzim punjenjem od 25W[3] – tako da gledanje, strimovanje i drugo može da traje duže.

  Prelep i izdržljiv dizajn sa svrhom

  Nova serija Galaxy A je stručno osmišljena da bude moderna, funkcionalna i održiva. Tanak okvir uređaja daje elegantan i savremen izgled, a Ambient Edge dizajn savršeno uklapa kameru sa telom telefona. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G se odlikuju izdržljivim staklom Corning® Gorilla® Glass 5 i IP67[4] otpornošću na vodu i prašinu i tako obezbeđuju poboljšanu izdržljivost i sigurnost.

  Samsung oduvek ispituje šta je sve moguće sa tehnologijom i nastavlja da osmišljava kako najbolje koristiti resurse naše planete. Počevši od avgusta 2021. godine sa strategijom Galaxy za planetu, Samsung je posvećen sprovođenju konkretnih ekoloških akcija kako bi pomogao da planeta postane zdravija do 2025. godine. Oslanjajući se na Samsungove napore u oblasti održivosti, serija Galaxy A[5] eliminiše utikač za punjač i smanjuje veličinu pakovanja. Pakovanje takođe koristi papir iz održivih izvora, a sam uređaj koristi reciklirane otpadne materijale za bočne dugmiće i ležišta za SIM karticu.

  Pored materijala, i radni vek nove serije A je produžen. Oba uređaja garantuju čak četiri generacije ažuriranja One UI i Android OS i čak pet godina bezbednosnih ažuriranja. Ove funkcije omogućavaju korisnicima pristup najnovijim softverima i bezbednosti kako bi maksimalno produžili radni vek pametnog telefona.

  Povezano Galaxy iskustvo, bezbedno i na jedan klik

  Nova serija Galaxy A obezbeđuje zaštitu podataka i informacija koju garantuje Samsung Knox. Prilikom skladištenja privatnih fotografija, beleški i aplikacija, bezbednosni folder nudi korisnicima šifrovani, digitalni sef, tako da samo oni mogu da pristupe njegovom sadržaju. Korišćenjem funkcije privatnog deljenja[6] korisnici mogu da kontrolišu ko ima pristup fajlovima i na koje vreme. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G takođe imaju novi Samsung Wallet [7], pogodan i zaštićen prostor za bezbedno čuvanje svega od bording karata do kreditnih kartica.

  Galaxy A53 5G i A33 5G savršeno rade sa drugim Galaxy uređajima za kompletno, povezano iskustvo Galaxy ekosistema. Audio opcije su proširene povezivanjem serije slušalica Galaxy Buds sa nizom uređaja, uključujući Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G. Dostupno na slušalicama Galaxy Buds Pro i uskoro na Galaxy Buds2 i Buds Live, korisnici će moći da uživaju u 360 Audio tehnologiji[8] koja pruža veran, sveobuhvatan 3D zvuk. Kad treba da budete produktivni, koristite link za Windows[9] da povežete novu seriju Galaxy A na Windows PC da biste kopirali i lepili, prebacivali fajlove i čak odgovarali na pozive ili poruke.

  Za više informacija posetite link  https://news.samsung.com/global/galaxy-a53-5g-and-galaxy-a33-5g-awesome-mobile-experiences-open-to-everyone

  Dostupnost[10]

  • Galaxy A53 5G će biti dostupan na srpskom tržištu od 1. aprila 2022. godine, a Galaxy A33 5G početkom aprila 2022. godine.

  O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

  Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite link http://news.samsung.com.

  [1] Mereno dijagonalno, veličina ekrana Galaxy S22 iznosi 6,5 inča kada se meri kao pun pravougaonik i 6,3 inča kada se uračunaju zaobljeni uglovi. Stvarna vidljiva površina je manja usled zaobljenih uglova i otvora za kameru.

  [2] Mereno dijagonalno, veličina ekrana Galaxy S22 iznosi 6,4 inča kada se meri kao pun pravougaonik i 6,2 inča kada se uračunaju zaobljeni uglovi. Stvarna vidljiva površina je manja usled zaobljenih uglova i otvora za kameru.

  [3] Zidni punjač se prodaje zasebno. Da biste izbegli kvarove ili oštećenja svog uređaja, nemojte koristiti nekompatibilne, istrošene ili oštećene baterije, punjače ili kablove. Podržava 25W superbrzo punjenje. Za više informacija o svom uređaju posetite www.samsung.com.

  [4] Na osnovu uslova testa za uranjanje do 1 metar slatke vode na do 30 minuta. Ne savetuje se za upotrebu na plažama, bazenima ili blizu sapunjave vode. Bezbedno samo pod malim vodenim pritiskom. Nakon kvašenja isperite ostatke /osušite.

  [5] Odabrani Galaxy A uređaji lansirani 2022. godine i drugi koji će im se pridružiti.

  [6] Funkcije privatnog deljenja zahtevaju da i pošiljalac i primalac imaju Galaxy mobilne uređaje sa Android 9 ili novije i Private Share aplikaciju.

  [7] Samsung Wallet će biti podržan i na Galaxy A53 5G i na Galaxy A33 5G. Dostupnost i datum uvođenja mogu da zavise od tržišta.

  [8] Dostupnost 360 Audio zahteva ažuriranje softvera preko Galaxy Wearable aplikacije od 30. marta 2022. godine.

  [9] Korisnici moraju da povežu svoj Samsung Galaxy uređaj sa svojim Windows PC-jem preko „Link to Windows“ na telefonu i Your Phone aplikacije na PC-ju i prate uputstva za instaliranje, uključujući korišćenje istog Microsoft naloga. Link to Windows je već instaliran na odabranim Samsung Galaxy uređajima. PC (Your Phone aplikacija) zahteva Windows 10 ili više. Your Phone zahteva da Samsung Galaxy uređaj bude uključen i povezan na istu Wi-Fi mrežu kao PC. Neke mobilne aplikacije mogu da ograniče sadržaj koji se deli na drugim ekranima ili da zahtevaju interakciju ekrana na dodir sa njima. Neke aplikacije na ekranu telefona mogu da zahtevaju pretplatu i stvarni UI može da se razlikuje.

  [10] Dostupnost može da zavisi od tržišta.