Francuski bokser diskvalifikovan, sedeo u ringu iz protesta: “Svi znaju da sam pobedio”

0
(Beta/AP Photo/Frank Franklin II)

(Beta-AP) – Francuski bokser Murad Alijev sedeo je danas iz protesta u ringu oko sat vremena, nakon što je diskvalifikovan u meču četvrtfinala jer je namerno glavom udario Britanca Frejzera Klarka.

Alijev je bio besan kada ga je sudija Endi Mustačio diskvalifikovao, četiri sekunde pre završetka druge runde. Sudija je procenio da je Alijev namerno glavom udario Klarka, koji je imao velike posekotine iznad oba oka.

Francuz je dobio prvu rundu, a u završnici druge runde meč je prekinut.

Kada je objavljena odluka, Alijev je uzviknuo: “Svi znaju da sam pobedio”, a zatim je seo pored konopaca, a iznad stepenica koje vode u ring.

“Ovo je moj način da pokažem da odluka nije bila poštena. Želeo sam da se borim protiv te nepravde, a iskreno, ni moje kolege iz reprezentacije nisu imale fer rezultate. Celog života sam trenirao za ovo i došao sam ovde, a onda sam izgubio zbog jedne sudijske odluke. Gotovo je”, rekao je Alijev.

Posle više od pola sata, do Alijeva su došli bokserski zvaničnici, razgovarali su sa njim i francuskim timom. Bokser je zatim napustio halu, ali se vratio 15 minuta kasnije i nastavio protest.

Alijev je posle 15 minuta iscepao izveštaj sa meča, napustio halu i nije se više vraćao.

“Pobedio bih, ali je već napisano da sam diskvalifikovan. Pripremao sam se za ovo celog života i prirodno je što sam ljut zbog rezultata”, naveo je Alijev.

On je rekao da ga sudija tokom meča nije upozorio o nedozvoljenim udarcima.

Britanski bokser rekao je da je odluka sudije ispravna.

“Osetio sam da je u više navrata udario glavom. Nije na meni da kažem da li je to bilo namerno ili ne. Rekao samu mu posle borbe da se smiri i da ne razmišlja glavom nego srcem. Znam da je teško, ali najbolje je vratiti se u svlačionicu”, rekao je Klark.