(Beta) – Francuska meteorološka služba saopštila je da je još rano predvideti vreme krajem jula kada počinju Olimpijske igre, javio je danas radio Frans enfo (France Info).

„Još je rano predvideti vreme krajem jula i teško je sada dati pouzdane podatke o vremenskim prilikama“, rekao je meteorolog Patrik Galoa.

Prema njegovim rečima, vreme će uopšteno biti svežije u Francuskoj u naredne dve nedelje, a ukoliko bude bilo velike vrućine, to će se odnositi na jug zemlje.

Organizatori OI u Francuskoj sarađuju sa meteorolozima od dolaska Olimpijske baklje u zemlju. Baklja svečano stiže u Pariz 14. jula.

Organizatori su razmišljali o raznim opcijama u slučaju promene vremene.  U slučaju velikih padavina koje utiču na terene, razne sportske federacije će odrediti okvir van kojeg se takmičenja više ne mogu održavati, kada je uticaj vremenskih uslova previše jak.

To će na kraju biti slučaj sa Senom, čija voda možda neće biti pogodna za kupanje ako bude previše zagađena, ili vodostaj bude visok zbog kiše. Mečevi odbojke na pesku ili tenisa biće odmah prekinuti u slučaju kiše, dok maraton može da bude nastavljen ako su padavine umerene.

OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta, a Paraolimpijske igre od 28. avgusta do 8. septembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.