(FOTO) “Vala je zaslužio”: Goran Vesić dobio spomenik na Trgu, obiđite ga dok ga ne uklone

9
Foto Ne davimo Beograd

Spomenik zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću juče su na rekonstruisanom Trgu republike postavili aktivisti inicijative Ne davimo Beograd.

Neposredni povod za postavljanje spomenika je činjenica da su centralnom gradskom trgu, samo nekoliko nedelja nakon rekonstrukcije, potrebne popravke, navela je ta inicijativa.

Građani su se fotografisali pored spomenika i delili fotografije na društvenim mrežama.

“Ovo nije prvi put da grad mora da popravlja tek završene projekte, što jasno govori o kvalitetu naručenih radova. Podsećamo da je Trg Slavija više puta morao da bude ponovo popločavan i dorađivan”, naveli su iz Inicijative.

“Ali nije ovo jedini razlog zbog koga Goran Vesić zaslužuje spomenik. Beograd na čijem je čelu danas je poligon brojnih otimačina javnih i prirodnih dobara, brojnih specijalnih i povlašćenih projekata koji su iznad zakona, sumnjivih dilova namenjenih zaradi korumpirane političke elite”, dodaje se.

Postavljanje spomenika Goranu Vesiću na Trgu Republike – video 2

Postavljanje spomenika Goranu Vesiću na Trgu Republike – video 2

Posted by Ne davimo Beograd on Понедељак, 16. септембар 2019.

Radomir Lazović iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd rekao je da je u paralelnoj realnosti o kojoj aktuelna vlast priča, za sve što je uradio Vesić zaslužio spomenik.

“Odlučili smo se za ovaj čin jer živimo u paralelnoj realnosti u kojoj nas uveravaju da živimo neko zlatno doba, da plate rastu, da se rekonstruišu ulice i trgovi po najvišim standardima, da živimo u gradu koji treba da bude zelena prestonica Evrope i slično, a živimo u gradu koji je sa svih strana okovan lažima i u toj paralelnoj realnosti Vesić za ono što je uradio ovom trgu i gradu zaslužuje spomenik”, rekao je Lazović.

Spomenik je u liku Gorana Vesića koji u rukama nosi žičaru, čija je izgradnja inače najavljena od Kalemegdana do Ušća.

Usledile su i reakcije na društvenim mrežama.

9 KOMENTARA

  1. Vesić pljuje po žutima zato što ih dobro poznaje, ne vidim koji bi drugi razlog bio.

  2. da li zaista mislite da Srbija moze da se preuredi-oporavi u jednom danu, godini…posle užasa iz proteklih godina…..

  3. Najsilnije mi je kad Vesić pljuje po žutima, kao neka prethodna vlast ( a ovi vec 8 godina jašu) je sve uništila pa sad on koji je bio i tad i sad to ispravlja, pa se zaigrao Lego kockama, lupeta, a otima ne trepće, bez trunke morla.

  4. Vesić će za ovu i druge svinjarije,zajedno sa svojim mudrim šefom i odanim krdom botova,odrobijati svaku falš kocku i svaku ukradenu penziju !

    • Pre nego ste spomenuli sadašnje šefove, trebali ste da se osvrnete na sve prethodne koji su nas pljačkali……

  5. Arsenijevic Maki je pre 20 godina, 25godina, usred Valjeva podigao spomenik Slobodanu Milosevicu. Jedva je ziv ostao zbog toga. Ja sam veoma mlad covek. Na ovim prostorima onaj ko razume Srbiju ima lose pamcenje, dok onaj ko ima dobro pamcenje ne razume Srbiju. To je problem. Kao film DANMRMOTA , uvek se iste stvari ponavljaju. Kao u 1984 kod Orvela, uvek se iste stvari zaboravljaju. Jako sam mlad covek i uopste nemam dobro pamcenje.

Comments are closed.