(FOTO) Mapa Hrvatske koja uključuje ceo Srem i Boku u mejlu kandidata za gradonačelnika Zagreba

1

Kandidat hrvatske Socijaldemokratske partije (SDP) za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović je je u mejlu sa predizbornim materijalom koji je prosledio članovma gradskog rukovodstva SDP-a poslao i tekst ilustrovan fotografijom mape Hrvatske koja uključuje i područja Srbije i Crne Gore.

Naime, vizualno rešenje kojim je popraćen tekst “Žao mi je što premijer tako brzo ne reagira na ključne probleme u državi” sastoji se od mape na kojoj je istočna granica Hrvatske sve do teritorije Zemuna, nadomak Beograda.

Osim što je na toj karti Hrvatskoj pridodat Zemun, Sremska Mitrovica i Šid, mapa obuhvata i nacionalni park Srbije – Frušku goru.

Hrvatska je na toj mapi malo uvećana i na račun Crne Gore, čija je Boka kotorska predstavljena kao hrvatska teritorija.

Jutarnji list prenosi, da je neko ko je ovu ilustraciju objavio uz tekst u Klisovićevom predizbornom i internom stranačkom njuzleteru bio jako kreativan, budući takve mape nigde u Hrvatskoj ne postoje jer Hrvatska nikada u istoriji nije postojala u tim granicama.

“To je jedna glupa i nepotrebna tehnička greška. Oni koji su za tu grešku krivi, već su preuzeli odgovornost. Mi nastavljamo dalje”, rekao Igor Dragovan iz izbornog štaba SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Foto: Printcreen/Jutarnji list

1 KOMENTAR

  1. Da li Hrvati znaju nešta što Srbi nemaju pojma?
    Ne vjerujem ja u slučajnost, jer očito, ta mapa postoji.

Comments are closed.