(FOTO) “Korona pozdrav” pesnicama Đukanovića i Krivokapića i osmesi pod maskama: Kako je Crna Gora 39 dana od izbora dobila mandatara

0
Screenshot YouTube

Predsednik Crne Gore i njen tridesetogodišnji “suvereni vladar” Milo Đukanović objavio je danas da će predložiti Zdravka Krivokapića za mandatara nove crnogorske vlade. Time je formalno izbušio balon sumnje koji je pumpan od trenutka kada je u centru DPS-a objavio preliminarne rezultate parlamentarnih izbora.

Od tada je prošlo 39 dana koji su bili sve osim “relaksiranih” – izraz koji voli da upotrebi Dritan Abazović. On je od izbornog dana do danas više puta ponavljao da doskorašnjoj opoziciji nisu potrebna javna prepucavanja i da je važno da ljudi budu relaksirani, ali čini se da ga nisu svi poslušali.

Govorilo se o tome da lista Crno na bijelo “zateže”, da postoje problemi u podeli resora, a onda su nekoliko dana kasnije isti akteri komentarisali da se do personalnih rešenja nije ni stiglo.

Upućene su zatim otrovne strelice ka budućoj većini iz njihovih redova, u vidu “pretnje” da neće ni biti većine ako Zakon o slobodi veroispovesti ne bude ukinut, precrtan, obrisan.

Objavili su zatim – Dritan Abazović je objavio – da je dogovor sa crkvom već napravljen, da Zakon ne mora da bude obrisan, da je dovoljno da bude izmenjen i da će to biti urađeno “za pet minuta”.

Usput je čovek čiji je zadatak da proglasi novog mandatara najavljivao borbu “po šumama i gorama”, a nekadašnja opozicija i tada je mirno poručila da se stvari neće rešavati po šumama i da stavljanje aktuelnog stanja u Crnoj Gori u “četničko-partizanski” kontekst nema smisla.

Na kraju, su se lideri liste “Za budućnost Crne Gore”, liste “Mir je naša nacija” i liste “Crno na bijelo”, sreli sa Đukanovićem u šumovitim predelima predsedništva, mnogo srdačnije nego što se očekivalo.

“Korona pozdrav” pesnicama između Đukanovića i Krivokapića i osmesi pod maskama, nova su početna tačka na putu ka kohabitaciji.