(FOTO) Borisov, mimo protokola, vozio Vučića trasom Balkanskog toka: “Projekat od dubinskog značaja…”

2
Foto: Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Bugarskoj da je izgradnja gasovoda Balkanski tok od suštinskog značaja za razvoj dve zemlje i za njihovu saradnju i da mnogi ljudi ne razumeju u potpunosti značaj tog projekta.

“Izgradnja tog gasovoda i za Bugarsku i za Srbiju znači rast ekonomije, rast industrije ali i obezbedjivanje naših domaćinstava tim energentom. To je investicija čije rezultate ne vide svi odmah, ali je od strateškog i dubinskog značaja za napredak naših država”, rekao je Vučić nakon što je sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim obišao gradilište tog gasovoda i magistralnog puta od granice do Sofije.

Vučić je rekao da je srećan što vidi da ti radovi napreduju brzo i kvalitetno i izrazio nadu da će se u kratkom roku taj gasovod povezati sa Srbijom i kod Zaječara i kod Niša, preko interkonektora koji se gradi uz podršku Evropske unije.

Predsednik Srbije je dodao da se raduje i završetku magistrale, odnosno autoputa od bugarske granice prema Sofiji jer će to omogućiti da se iz Beograda od glavnog grada Bugarske stigne za tri sata.

Premijer Bugarske Borisov je mimo protokola, seo za volan automobila i predsednika Srbije vozio duž rute na kojoj su u toku radovi na postavljanju cevi.

Vučić je zahvalio Borisovu na podršci Srbiji na evropskom putu i dodao da Srbija doživljava Bugarsku kao istinski prijateljsku državu i bugarski narod kao bratski.

“Mnogo smo truda uložili u popravljanje odnosa i hvala Borisovu za to”, rekao je Vučić.

(Beta/RTS)

2 KOMENTARA

  1. Што је још лепше, сам гасовод виси на “петељци” руско-турског рата. Некако је преживео Сирију, али Либију изгледа да неће. Следећег пута моћи ће да обиђу чеп.

  2. Ипак остаје чињеница да једног председника републике, прима председник владе дуге земље, сада више не ни неки пети секретар америчке администрације, већ суседне земље. Докле ће Србија ићи путем понижавања зарад амбиција једног човека ?

Comments are closed.