Fortenova grupa nastavlja pregovore o prodaji Poslovnog područja Smrznuta hrana

    0

    Nakon što je primila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznuta hrana, pozivom određenom broju odabranih ponuđača da započnu sveobuhvatnu analizu privrednog društva koje je predmet moguće transakcije, Fortenova grupa je odlučila da nastavi sa sledećom fazom postupka prodaje.

    „Testiranjem tržišta potvrđeno je da među potencijalnim investitorima postoji snažan međunarodni interes za našu delatnost zamrznute hrane. Sve kvalifikovane neobvezujuće ponude dolaze od kompanija s izuzetnim investicionim i operativnim rezultatima u prošlosti. Srećni smo što ćemo u postupak sveobuhvatne analize ući sa nekoliko izuzetno snažnih potencijalnih partnera“, rekao je James Pearson, glavni finansijski direktor Fortenova grupe.

    „Naš krajnji cilj, osim maksimizovanja vrednosti, ostaje odabir strateškog partnera koji će dati najveći doprinos daljem razvoju Poslovne grupe zamrznuta hrana. Iako sad ulazimo u fazu sveobuhvatne analize, kraj procesa i dalje zavisi od pronalaženja partnera koji će prepoznati punu vrednost i potencijal ove delatnosti i njenih ljudi“ – rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe. „Kako bismo proaktivno postigli ciljanu kapitalnu strukturu smanjenjem zaduženosti kompanije, Fortenova grupa spremna je da proda samo jedan segment osnovne delatnosti, koji bi potencijalno bila Poslovna grupa zamrznuta hrana. Očekujem da će postupak sveobuhvatne analize biti završen do kraja ove godine, a svoje ljude i tržište ćemo nastaviti da pravovremeno obaveštavamo o daljnjem razvoju događaja“, zaključio je Peruško.