Formirana nova politička koalicija predstavnika Srba na Kosovu, potpisnica sporazuma i Rada Trajković

1
Foto Profimedia

Nova politička koalicija predstavnika Srba na Kosovu formirana je u Gračanici sa ciljem da zajednički izađe na prevremene parlamentarne izbore u oktobru na Kosovu. Kako se navodi u saopštenju, potpisnici sporazuma o formiranju te koalicije su Nenad Rašić, Rada Trajković, Dragiša Mirić, Slaviša Petković i Branislav Marković, preneo je N1.

“Naš dugoročni i strateški cilj je stvaranje dostojanstvenih uslova za život Srba, i njihov društveni, institucionalni i ekonomski razvoj, koji mora biti glavna poluga ostanka Srba na Kosovu. Na žalost, svedoci smo apsolutne apatije mladih Srba koji zbog lošeg političkog delovanja aktuelnih predstavnika, ne vide nikakvu dalju perspektivu na Kosovu, i sve češće se odlučuju da svoj zivot nastave negde drugde”, navodi se u saopštenju. 

Kako su potpisnici tog sporazuma naglasili, zbog velike potrebe za adekvatnim političkim delovanjem u kojem će mladi biti u fokusu institucionalnog razvoja, oni će kao politički predstavnici morati da ulože dodatni napor da stvore novu klasu političkih predstavnika mladih, koji će novim idejama da ojačaju odlučnost o ostanku kosovskih Srba. 

“Mi, kao predstavnici svojih političkih organizacija, obavezujemo se da ćemo raditi na jačanju ‘Srpskog političkog korpusa’, koji će delovati u skladu sa strateškim interesima Srba na Kosovu, i time utemeljiti put za siguran ostanak i život Srba na Kosovu. Naša grupacija će biti otvorena za sve vrste razgovora u cilju jačanja ‘glasa kosovskih Srba’, koji će kroz institucije Kosova postaviti stubove sigurnog ostanka i povratka raseljenih Srba”, istakli su oni.

1 KOMENTAR

Comments are closed.