(Beta) – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je Memorandum o razumevanju sa Institutom Materija medika Kineske akademije nauka iz Šangaja o formiranju zajedničke kinesko-srpske laboratorije za prirodne proizvode i otkriće novih lekova.

„Ovaj Memorandum stvara odlične uslove za ostvarivanje saradnje u oblasti nauke i obrazovanja izmedju naše dve zemlje i predstavlja nastavak uspešne saradnje između Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ i Šangajskog instituta Materija medika, Kineske akademije nauka“, kazao je Ružić i dodao da je to prva takva laboratorija u Srbiji i jedina u regionu, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ciljevi memoranduma su ispitivanja prirodnih lekova i bezbednosti hrane, razmena istraživača i saradnja u oblasti naučnog istraživanja i otkrivanja novih lekova.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući  memorandumu, srpski studenti će moći da odlaze na master i doktorske studije na šangajski Institut Materija medika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.