Forma Ideale – 25 godina deo vaših domova

  0
  Foto: Promo

  Simbol brzorastuće srpske industrije nameštaja ili sinonim za najbolji odnos cene i kvaliteta, kao i praktično opremanje životnog prostora, kragujevačka kompanija Forma Ideale svakako nikoga ne ostavlja ravnodušnim kada se sagledaju tektonske promene koje je poslovanje ovog giganta izazvalo u jednoj od najperspektivnijih industrijskih grana u zemlji.

  Retko koja srpska kompanija danas može da nabroji 55 izvoznih tržišta na četiri kontinenta, kao i 37 maloprodajnih salona u zemlji i online prodavnicu, više od 2,5 miliona paketa pločastog nameštaja proizvedenih na godišnjem nivou ili više od 1.700 zaposlenih (što je 10% ukupnog broja angažovanih u srpskoj industriji nameštaja). Čak 80% proizvodnje se izvozi, a učešće izvoza Forma Ideale u ukupnom srpskom izvozu nameštaja prema poslednje objavljenim podacima PKS dostiže 21%. Kao ilustracija poslovnog uspeha kompanije, možda najupečatljivije deluju investicije EBRD – čak dve u prethodnih 11 godina.

  “Iako imamo veliku mrežu salona širom Srbije, naši kupci nekada nemaju taj luksuz, ili im okolnosti ne dozvoljavaju, da odvoje vreme za odlazak u kupovinu. Stoga smo odlučili da našu prodavnicu donesemo u njihove domove i olakšamo im kupovinu. Takođe, uz pomoć besplatne Android i Apple aplikacije za pomoć i podršku pri kupovini i uređenju enterijera, mogu i da vide kako se odabrani komad nameštaja uklapa u njihov dom. Pored toga, kako bismo podržali internet prodaju, slušajući potrebe naših kupaca, u saradnji sa našim montažerima, napravili smo video-uputstva za sklapanje preko 300 naših artikala. Cilj nam je bio da uštedimo dragoceno vreme naših kupaca i olakšamo im ovaj vid kupovine”, kaže Aleksandar Ružesković, direktor marketinga kompanije Forma Ideale.

  Sedište kompanije Forma Ideale, kao i fabrika pločastog nameštaja, i posle 25 godina nalaze se u Kragujevcu, a tu, kako kažu, i ostaju, što u velikoj meri podržava regionalni razvoj Šumadije i Pomoravlja. Upravo zbog toga Forma Ideale je u prošloj godini ponela godišnje priznanje Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja, kao kompanija koja je u velikoj meri zaslužna za privredni rast u ovom regionu.

  Forma Ideale nije samo kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom, već je i jedna od vodećih društveno odgovornih kompanija u Srbiji i odgovoran je član zajednice koji svake godine sve veći procenat profita izdvaja za tu namenu. Kroz razvijenu ekološku svest, kompanija Forma Ideale štiti svoje okruženje za dobrobit svih onih generacija koje dolaze.