Fondaciji SOS Dečija sela Srbija 500 knjiga za decu

  0

  Na inicijativu kompanije Visa uz podršku Lagune, SOS Dečja sela Srbije postala su bogatija za 500 knjiga za decu iz edicije Mala Laguna.

  Knjige su uručili Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, i Vuk Lazarević, v.d. direktor marketinga izdavačke kuće Laguna.

  Nacionalna direktorka SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković Jokanović zahvalila je kompaniji Visa i izdavačkoj kući Laguna na donaciji, ističući da će knjige značajno doprineti da deca zavole čitanje. „Svi naši timovi radeći sa decom ističu važnost podsticaja za razvoj dece, a čitanjem se edukujemo, upoznajemo svoj unutrašnji i spoljni svet, razvijamo maštu i kreativnost, i značajno doprinosimo pismenosti i lepoti izražavanja. Klasici koje smo na poklon dobili, kao i mnogo novih kvalitetnih naslova domaćih i stranih autora, sasvim sigurno će obradovati decu. Knjige ne poznaju granice, uz njih putujemo gde nas priča nosi i zbog toga je ova donacija jedinstvena. Veliko hvala kompanijаma Visa i Laguna što misle na decu bez roditeljskog staranja o kojoj brinemo“, istakla je Vesna Mraković Jokanović.

  Kompanija Visa nastoji da doprinese zajednici u kojoj posluje i bude podrška raznim osetljivim društvenim grupama, među kojima su i deca.

  „Veoma mi je drago što Visa zajedno sa svojim partnerima Lagunom i knjižarama Delfi poklanja knjige deci. Čitanje knjiga je jedan od najboljih načina da deca razvijaju maštu, da se zabave, uče nove stvari i stiču kritičko razmišljanje. Usmerenost na lokalne zajednice je posebno važna za nas, bilo da je reč o suštinskim poslovnim aktivnostima ili filantropskim projektima, zbog čega rado podržavamo ono što Fondacija SOS Dečija sela Srbija radi za decu i mlade bez roditeljskog staranja u našoj zemlji“, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

  Vuk Lazarević, v.d. direktora marketinga izdavačke kuće Laguna, istakao je da je važno da deca odrastaju uz knjige od najranijih dana.

  „Laguna kao najveći izdavač u ovom delu Evrope već godinama putem donacija poklanja knjige institucijama koje brinu o deci bez roditeljskog staranja i trudi se da im ulepša detinjstvo raznim slikovnicama, edukativnim izdanjima i najlepšim pričama za decu. Veoma smo srećni što će najlepše Lagunine knjige za decu stići do mališana o kojima brine organizacija SOS Dečija sela Srbije.“

  „Doživljaji Toma Sojera“, „Mali princ“, „Agi i Ema“ i „Hajdi“ samo su neki od naslova u kojima će uživati mališani koji žive u hraniteljskim porodicama koje podržava SOS Dečije selo u Kraljevu, kao i deca uključena u rad njihovih centara za podršku porodici u Nišu, Beogradu i Kraljevu.