Fondacija za otvoreno društvo (Soros) demantovala da je finansirala Kreni-promeni i Manojlovića

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

(Beta) – Fondacija za otvoreno društvo, čiji je osnivač američki biznismen Džordž Soros, demantovala je danas navode da je finansirala proteste ispred Palate Srbija 15. februara i navela da do sada nije finansijski podržavala aktivnosti pokreta Kreni-promeni ili direktora za kampanje tog pokreta Sava Manojlovića.

Kako se navodi u saopštenju te Fondacije objavljene na njihovom sajtu, oni su u prethodnih godinu dana za unapredjenje životne sredine odobrili oko 500.000 evra za organizacije gradjanskog društva, ali i lokalne samouprave u Srbiji.

“Pored toga, Fondacija je obezbedila sredstva za nabavku solarnih panela za škole u dve jedinice lokalne samouprave u saradnji sa ministarstvom rudarstva i energetike”, navodi se u saopštenju.

Istakli su da Fondacija ostaje otvorena za saradnju sa organizacijama gradjanskog društva, organima javne vlasti i poslovnim sektorom na unapredjenju životne sredine i tranziciji ka ekološki održivom društvu u Srbiji.

“Fondacija za otvoreno društvo (Soros) zvanično demantovala da je ikada finansirala Kreni – Promeni ili mene. Finansirali  su vlast”, naveo je Manojlović na svom Tviter profilu, komentarišući saopštenje Fondacije.