Flori zlatna priznanja u pet kategorija

  0
  Foto: MK Group

  Dodeljena priznanja na Novosadskom sajmu

  Novosadski sajam je i ove godine dodelio važna priznanja za kompanije čiji se proizvodi posebno ističu svojim kvalitetom. Ove godine, kompanija Pik Bečej pod čijim okriljem posluje fabrika za preradu voća i povrća Flora, članica MK Group, osvojila je prvo mesto u pet kategorija: brzo smrznuti grašak, brzo smrznuti kukuruz šećerac, brzo smrznuta špargla, brzo smrznuta boranija žuta i sterilisan grašak.

  „Priznanja Novosadskog sajma koja smo osvojili predstavljaju dokaz našeg kontinuiranog praćenja i unapređenja kvaliteta rada. Ponosni smo na to što, pažljivim pristupom i detaljnim ispitivanjima, sve vreme podižemo standard u proizvodnji i preradi smrznutog povrća, a tome ćemo svakako biti posvećeni i ubuduće”, rekla je Milica Popović, šef laboratorije i kontrole kvaliteta kompanije Flora.

  Ono što izdvaja kompaniju Flora jeste konstantno ulaganje u proizvodne kapacitete, inovativnost, ali i pouzdanost u radu.

  „Primenom savremene tehnike i tehnologije, u fabrici Flora se na godišnjem nivou preradi oko 12 000 tona povrća. Proizvodi su isključivo od prirodnih sirovina, sa prirodnim začinima, konzervisani fizičkim putem, toplotom i hladnoćom, bez dodatih aditiva, veštačkih boja, aroma i konzervansa. Nove nagrade koje smo osvojili rezultat su upravo ovih vrhunskih odlika našeg poslovanja”, istakla je Olivera Baturan, menadžer proizvodnje kompanije Flora.

  Fabrika za preradu voća i povrća Flora osnovana je 1978. godine, a do danas je proširila svoj asortiman brojnim proizvodima, od kojih su neki poput zamrznute špargle, veoma retki na našem tržištu. Najznačajniji izvozni proizvodi su sterilisani grašak i kukuruz šećerac, kao i zamrznuti grašak, kukuruz šećerac i boranija. Izvozi se na tržišta EU, u zemlje članice CEFTA, Rusije i na tržište Bliskog Istoka.