Filip Filipović: “Ne treba se igrati sa srpskim inatom, pokazalo se mnogo puta kako to ispadne”

0

Ne treba se igrati sa srpskim inatom, pokazalo se mnogo puta kako to ispadne, videli ste kako je bilo u tenisu sa Novakom. Ne isplati se ta rabota, rekao je kapiten srpskih vaterpolista Filip Filipović posle pobede protiv Španije (10:9) i plasmana u finale Olimpijskih igara u Tokiju.


“Pokazali smo po koji zna put timski duh i veru do kraja u uspeh”, dodao je strelac odlučujećeg pogotka.

“Ovo nije iznenađenje i ovo je samo pokazatelj da i kad su neke okolnosti protiv vas, kad verujete do kraja, kad verujete u svog saborca, uz veru u Boga sve može da se desi”, istakao je Filipović.

On je naveo da će ekipa na isti način igrati i finale protiv Grčke.

“Nije gotovo, treba ovu utakmicu zaboraviti što pre, treba se relaksirati, opustiti, isplivati, regenirasati do prekosutra. Sledeća utakmica je najbitnija i sve staje u naredna 32 minuta. Jako je emotivno, prošli smo jedan jako težak period, cela ova generacija se praktično povlači i nismo mogli da poželimo bolji oproštaj od finala Olimpijskih igara.”

Filipović se posebno zahvalio mlađim igračima.

“Hvala mladima koji su nas ‘pogurali’ po zna koji put. Hvala Mandiću, Jakšiću, Rašoviću, Ranđeloviću, momcima na kojima ostaje sve ovo. Hvala im, jer bez njih ne bismo mi došli do izražaja”, zaključio je Filipović.

Strahinja Rašović je kazao da su svi igrači verovali u pobedu i da se nikada ne predaju.

“Da ne računamo spoljne faktore, da li smo možda u nekim situacijama pokradeni, ali verovali smo u nas, vraćali se iz minusa, bez pola tima, isključenih igrača, bez izmena na kraju i uspeli smo”, izjavio je Rašović.

Veoma sam ponosan, ali ovaj meč ćemo zaboraviti i okrećemo se finalu, dodao je strelac dva gola protiv Španaca.

“Idemo sledeći korak, nemamo vremena za slavlje već da se pripremimo za ono poslednje”, poručio je Rašović.