FESTIVAL ARLEMM – Arilje prestonica kulture 13. put zaredom

0

Kad kultura zaGRMI

Gala koncertom orkestra GRMI pod rukovodstvom Stefana Milenkovića, koji je publika mogla da prati putem Yettel mreže, otvoren je 13. po redu ARLEMM festival u Arilju. Nakon toga, usledilo je otvaranje izložbe Umetnički karavan i nastup džez sastava Cucunga.

Arilje će od 16. do 31. jula biti prestonica kulturnih dešavanja. Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM je uspeo da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji žele da u umetnosti i prirodi uživaju na poseban način. Zato će se ulicama Arilja i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Španije, Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja, kamerne muzike i gitare.

Pored muzičke nastave, deca i mladi će imati mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, književnu radionicu, a ljubitelji umetnosti biće u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.

Ove godine, u okviru manifestacije ARLEMM, nastupiće istaknuti umetnici, Zvonko Bogdan, Prvo beogradsko pevačko društvo, duo Kalem, Kvin ril tribjut bend, Zoster i brojni drugi umetnici, a edukativne programe će voditi Divna Ljubojević, Ljubivoje Ršumović i mnogi drugi.

Ukoliko niste u prilici da ovog leta posetite Arilje, program možete da pratite u prenosu uživo putem YouTube kanala kompanije Yettel, koja je petu godinu zaredom partner manifestacije. ,,ARLEMM i Yettel imaju isti cilj – da muziku i umetnost učinimo dostupnim što većem broju ljudi. Posebno nam je drago što naša stabilna, pouzdana i brza mreža može doprineti da zajedno ostvarimo taj cilj. ARLEMM već godinama prenosi prave vrednosti mlađim generacijama i zadovoljstvo nam je da upravo sa takvim organizacijama negujemo partnerstva“, istakla je Milica Begenišić, menadžerka Yettel fondacije.

ARLEMM 2022 se realizuje uz podršku Gete instituta i Austrijskog kultunog foruma, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, brenda Extreme intimo.

Više informacija o samoj manifestaciji i učesnicima možete pročitati na adresi: arlemm.rs.