“Federeru je do 2007. godine bilo lako, pa mu se to sad vraća”: Mats Vilander je počeo da navija za Đokovića, ili je samo, kao i uvek, protiv svih

0
Foto: Profimedia

“Novak nikad ne bi uradio tako nešto.”

Ovakvu rečenicu možete čuti širom Srbije kada Đokovićevi konkurenti naprave loš potez. Možete tako nešto čuti i u Aziji, Sjedinjenim Američkim Državama, ma možete čak i na Majorci.

Ali da tako nešto izgovori Mats Vilander, jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, od kada se srpski teniser probio u vrh svetske rang liste, to je čudo nad čudima.

Ipak, tako je Šveđanin prokomentarisao finale Vimbldona, usmerivši posebnu pažnju na način na koji je Federer servirao u trenucima kada je imao dve meč lopte.

“Osnovna stvar je servirati u protivnikovu slabiju stranu. Potrebno je rizikovati. Federer je išao na sigurno i to ga je koštalo. Tako se ne igraju najbitniji poeni”, rekao je Vilander.

On je zatim, argumentujući svoju tvrdnju rekao nešto o čemu u globalnim raspravama na temu – ko je najbolji teniser svih vremena – govore samo navijači Novaka Đokovića.

“Federeru je od 2004. godine pa sve do 2007. bilo prelako. On tada nije morao ni da se oznoji za neke poene koji su bili značajni. Danas mu se to vraća jer nije dovoljno radio na taktičkim detaljima. Kada igrate protiv Nadala i Đokovića, to je veoma važan aspekt igre. A Federer protiv njih ne igra dobro važne poene”, rekao je Vilander.

Dakle, čak su i Đokovićevi najljući kritičari počeli da govore o tome da Federer nije dorastao srpskom teniseru kada su najviši dometi u pitanju.

Ipak, biće potrebno istrajnsot i strpljenje, kako bi sve te teze bile potvrđene.