Veledrogerije su snažna karika u lancu snabdevanja lekovima, a malo ko je do pojave virusa korona na pravi način sagledao njihovu ulogu i značaj – životno važni lekovi u pravo vreme na pravom mestu. Poverena dužnost i obaveza. U važnom trenutku za zdravlje nacije, samo smo radili svoj posao.

U pandemiji izazvanoj virusom korona sve svoje resurse stavili smo u službu zaštite zdravlja pacijenata i naših kolega, zdravstvenih radnika. Sedam dana u nedelji, 24 časa dnevno, zaposleni u Farmalogistu su bili na svojim radnim mestima kako bi obezbedili dostupnost i kontinuitet u snabdevanju zdravstvenih ustanova lekovima, dijetetskim suplementima, zaštitnom opremom i sredstvima za dezinfekciju. Farmalogist je blagovremeno nabavio dovoljne količine lekova, kako sa lokalnog tako i sa ino tržišta.

Ekspedicija je svakodnevno isporučivala životno važne lekove u terapiji Covid-19 bolnicama i privremenim kovid bolnicama. Nijedan pacijent nije uskraćen za svoju terapiju kako za hronične bolesti, tako i za terapiju Covid-19, za koju je medicinska struka brzo definisala protokole za lečenje.

Nove okolnosti zahtevale su i reorganizaciju poslovanja kako bismo se prilagodili promenljivom i skraćenom radnom vremenu apoteka i obezbedili isporuke na teritoriji cele Srbije. Tako smo apotekama samo u jednom danu isporučili dva miliona zaštitnih maski.

Predano smo radili, pratili preporuke naših kolega, brinuli o sebi, o zaposlenima, o svojim najbližima ali nijednog trenutka nismo zaboravili da se međusobno razumemo i podržavamo. Da pokažemo humanost i solidarnost i u ovim, za sve nas, novim okolnostima. Farmalogist je realizovao donacije lekova, zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju ka 43 zdravstvene ustanove. Neophodni lekovi i sredstva za dezinfekciju donirani su Privremenoj kovid bolnici na Beogradskom sajmu, Prvom kovid centru u Beogradu (KBC „Dr Dragiša Mišović“), Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, Institutu za onkologiju i radiologiju, gerontološkim centrima, kliničkim centrima, bolnicama i drugim institucijama od značaja, kao i domovima za stare kojih na teritoriji grada Beograda ima preko 40.

Korona je promenila naše živote, navike, način rada i poslovanja. Ukazala na prioritete u poslu, u životu.

Dobrom organizacijom, primenom adekvatnih mera zaštite i visokim stepenom lične odgovornosti i u ovim novim okolnostima uspeli smo da održimo dinamičan i pozitivan radni ambijent, pozitivni u poslu ali negativni na virus korona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.