Evra o sukobu sa Vidićem u Junajtedu: “Potukli smo se, pa nismo pričali tri meseca, Ferguson je morao da menja pozicije njemu i Ferdinandu…”

0

Legendarni defanzivci Mančester junajteda Patris Evra i Nemanja Vidić tokom tri meseca boravka na Old Trafordu gotovo da nisu razgovarli.

Evra je rekao da je situacija u njihovom odnosu bila toliko loša da je tadašnji trener “Crvenih đavola” ser Aleks Ferguson morao da rotira Vidića sa Ferdinandom na mestu štopera.

„Potukli smo se. Posle toga nismo pričali tri meseca. Igrali smo zajedno, ali ja mu ne bih uputio nijednu reč na terenu. Kao ni on meni. Ferguson je morao da zarotira njega i Ferdinanda, kako bi Rija stavio na levu poziciju, bliže meni”, rekao je Evra za klupski sajt.

Francuz je pričao o periodu kada su on i Vidić tek došli u Mančester junajted, početkom 2006. godine.

„Stigli smo u isto vreme. Bili smo smešteni u istom hotelu i jako smo se mučili u početku. Veoma loše je bilo u početku. Poslati smo da igramo za rezerve jednu utakmicu, ali smo zamenjeni već na poluvremenu. Sećam se da je Vida tada rekao kako mora da se vrati nazad u Moskvu, a za mene se interesovala Roma. Mnogo smo poteškoća zajedno prošli, zato imam takvo poštovanje prema njemu„, rekao je Evra.

“To je trajalo tri meseca, da bi mi posle jedne utakmice Vida prišao u svlačionici i pružio ruku. Svi su tada pomislili ‘konačno’, zato što smo mi zapravo bili najbolji prijatelji. Volim ga mnogo. Mučili smo se u početku, ali smo pokazali da smo pravi. Imali smo sjajan odnos”, dodao je Evra.

Ves Braun, koji je prisustvovao ispovesti Evre, a bio je član generacije je koja je 2008. godine pokorila Evropu, upitao je Evru kada se to dogodilo i ko je pobedio u tuči, pošto se uopšte ne seća da se to dogodilo.

“Nisi bio tamo”, odgovorio je Evra.

“Išli ste u Sanderlend i igrali ste (utakmicu) na plejstejšnu”, dodao je šaljivo Evra.