ESPN objavio listu najboljih košarkaša i izazvao salve uvreda: Jokić na 10. mestu…

0
Profimedia

Nova sezona NBA lige nije ni počela, a za ESPN je ovo već loš početak. Prvo su insajderi ove mreže “upropastili” trejd Bogdanovića iz Sakramenta u Milvoki, deleći preuranjene informacije, a sada su objavili listu najboljih igrača lige, koja je izazvala burne reakcije.

Na listi je sve sporno. Od pozicija veoma važnih i kvalitetnih igrača, a smešteni su ispod 30. mesta, do rasporeda košarkaša među prvih 10.

Inače, što je svim ljubiteljima prave košarke, ludih dodavanja, džokera u rukavu, tamburica i čeza, najbitnije, Nikola Jokić je 10. na toj listi.

“Jokić je pokazao kako može da pomogne timu na nekoliko načina – šta god od njega traže, on to isporuči. Protiv Jute Džez, tražili su da bude skorer, beležio je prosečno 26,3 poena. Protiv Klipersa je Jokić dominirao u skoku (13,4) i prosečno beležio 6,6 asistencija. Iako je bio limitiran problemima sa faulovima protiv budućih šampiona Lejkersa, prosečno je pogađao 58% šuteva za dva poena”, piše u analizi ESPN-a.

Na neobjašnjiv način Rasel Vestbruk se nalazi na 36. mestu liste najboljih igrača.

Takođe, Zajon Vilijamson koji će ove godine biti sofomor, na listi je ispred spomenutog Vestbruka, ali i Pola Džordža.

Kada vidite da je Lonzo Bol na listi ispred Demara Derozana (82. mesto), onda nije nelogična reakcija jednog od igrača koji gde god igra predstavlja najsigurniju opciju za svoju ekipu. I usput ima najbolji ukršteni korak u ligi (uz Hardena).