Episkop Joanikije: Na sahranu se ne zove, ali dolazak Vučića na sahranu Amfilohija bio bi dobar početak bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore…

2
Foto: Eparhija budimljansko-nikšićka

Episkop budljimljansko-nikšićki Joanikije rekao je da bi dolazak Aleksandra Vučića na sahranu Amfilohija bio dobar početak bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore.

Joanikije je, u razgovoru za Borbu, rekao i da se na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u nedelju u Podgorici.

“Pošto predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obe zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve biće svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svet ovog novog Božjeg ugodnika”, rekao je vladika Joanikije, a prenosi B92.

On je rekao da je dolazak na sahranu za sada najavio Milorad Dodik.

“Dolazak na sahranu mitropolita najavio je Milorad Dodik, srpski član predsedništva BiH i vodeći političar Republike Srpske. Takođe, na sahranu dolazi patrijarh srpski Irinej, arhijereji Srpske pravoslavne crkve, a doći će ko bude mogao iz pomjesnih crkvi, a svi znate da su dolasci otežani zbog teške situacije sa koronavirusom”, kazao je vladika.

2 KOMENTARA

  1. Taj Vučić Aleskandar je išao u Bosnu i Hercegoviunu znajući da će izazvati proteste i na taj način se viktimizovao i skrenuo pažnju sa genocida u Srebrenici.

Comments are closed.