Britanska Endava otvorila predstavništvo u Novom Sadu

  0

  Četvrta lokacija u Srbiji na kojoj kompanija zapošljava IT stručnjake

  Nakon Beograda, Kragujevca i Čačka, britanska softverska kompanija Endava, koja od 2015. godine posluje u Srbiji, otvorila je četvrti razvojni centar u našoj zemlji. Cilj kompanije je da osnivanjem predstavništva u Novom Sadu doprinese razvoju potencijala lokalnih IT stručnjaka, ali i decentralizaciji IT industrije u zemlji. Trenutno je otvoreno više radnih mesta za  svaku od 20 različitih pozicija, kako u vojvođanskoj prestonici, tako i na ostalim lokacijama širom zemlje.

  Foto: Jelena Ivanović

  Rast zapošljavanja nastavljen je i tokom pandemije, pa otuda i potreba za širenjem biznisa na nove lokacije u zemlji, ali i u regionu.

  „U Srbiji poslujemo već šest godina i za to vreme smo se uverili u kvalitet kadrova i važnost ulaganja u stručnjake u ovoj zemlji. Ovo je četvrta lokacija koju otvaramo i to ne znači da ćemo ovde stati“, rekao je Remi Savu, generalni menadžer kompanije Endava u Srbiji i dodao:

  „Povećana potreba za digitalizacijom usluga na globalnom nivou u prethodnoj godini uticala je i na naš biznis, koji u Adriatik regionu konstantno raste. Za devet meseci, kupovinom domaćeg Comtrade Digital Services i hrvatskog Five-a, Endava je značajno uvećala svoj tim koji u svetu broji blizu 7.500 zaposlenih* i proširila poslovanje na čak 12 lokacija u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji. Uz stalno otvorene pozicije u svim predstavništvima, možemo se pohvaliti da smo jedan od najvećih poslodavaca u IT sektoru u regiji“, zaključio je Savu.

  Remi Savu, generalni menadžer kompanije Endava u Srbiji, foto: Jelena Ivanović

  Otvaranje nove kancelarije započeto je online sastankom menadžment tima i zaposlenih iz Vojvodine budući i da će, zbog trenutne epidemiološke situacije, u početku svi raditi od kuće ili u kombinovanom režimu. Novi razvojni centar pružiće mnogo mogućnosti lokalnim inženjerima, jer će zapošljavati programere i IT stručnjake svih profila.

  „Radimo sa klijentima iz oblasti finansija, osiguranja, telekomunikacija, medija, tehnologija i maloprodaje. To nam daje priliku da koristimo brojne tehnologije, pa smo samim tim u mogućnosti da ponudimo šansu za razvoj velikom broju stručnjaka iz različitih oblasti. Već imamo ljude koji rade u Novom Sadu i činjenica da sada imamo i predstavništvo u ovom gradu učiniće da im budemo i fizički bliži. S druge strane, nova lokacija pomoći će nam da istražimo lokalne prilike i potencijale i odgovorimo na specifičnosti tržišta“, istakao je Vladimir Sivački, Head of Development u Endavi Srbija (prim.prev. menadžer odeljenja za razvoj softvera u Endavi Srbija).

  Foto: Jelena Ivanović

  Sa strategijom zapošljavanja usmerenom, ne samo na prestonicu, već i na manje gradove koji su veliki univerzitetski centri, Endava je u poslednjih godinu dana na svim lokacijama u Srbiji beležila rast broja IT stručnjaka različitih senioriteta i ta tendencija se nastavlja. Trenutno su otvorena radna mesta za 20 različitih profila iz oblasti softverskog inženjerstva – Java, C++, Frontend, Mobile development, DevOps, Test i Data inženjerstvo, business analiza, project menadžment i drugi.

  Foto: Jelena Ivanović

  Većina zaposlenih radi od kuće, a sve aktivnosti u vezi sa regrutovanjem, procesom uvođenja novozaposlenih u posao i obukom se odvijaju isključivo online.

  * Kompanija Endava zaključno sa 31. decembrom 2020. u svetu broji skoro 7.500 zaposlenih