Embid čestitao Jokiću na MVP priznanju: “Zaslužio je nagradu, znao sam ishod nedeljama”

0
(Beta/AP Photo/Matt Slocum)

Puno se polemiše na temu izglasavanja Nikole Jokića za MVP drugu sezonu zaredom, a mnogi su bili radoznali da čuju šta o tom izboru misli Džoel Embid, kog su mnogi videli na mestu našeg asa.

Najveći Jokićev protivkandidat za titulu najkorisnijeg košarkaša NBA lige ipak nema problem s tim što ga je Srbin pobedio.

„To sam znao nedeljama unazad. Možda čak dve nedelje pre nego što se regularna sezona završila, posle mečeva sa Denverom ili Milvokijem. Jednostavno, znao sam da se to neće dogoditi. Čestitam Nikoli, zaslužio je nagradu. Imao je sjajnu sezonu“, rekao je Kamerunac novinarima u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Danas.

Centar Filadelfije pomenuo je još neke kolege koje su mogle da ponesu Jokićevu krunu, a zatim zaključio da sve zavisi od glasova novinara.

„Nema tu šta je ispravno ili nije ispravno. Bilo je mnogo kandidata, lako je moglo da bude i drugačije. Janis Adetokumbo, Devin Buker posebno jer je bio lider najbolje ekipe. Pretpostavljam da je svake godine tako kako vi novinari odlučite. Šta god ide uz narativ oko toga ko će pobediti“, dodao je NBA superstar, koji želi da igra za reprezentacuiju Francuske.